Ce efecte credeti ca vor avea introducerea impozitarii veniturilor persoanelor fizice (intre 8% si 16%)? Dar efectele unei posibile reduceri a contributiei de asigurare sociala cu 5%? Care vor fi consecintele introducerii “legislatiei privind holdingurile”, ca masura de stimulare economica lansata recent de autoritatile fiscale?

Acestea sunt doar cateva subiecte pe care le vom dezbate la Conferinta "Fiscal 2014" marti, 11 martie. Daca vrei sa participi la eveniment, atunci trebuie sa completezi formularul disponibil aici, iar 100 de cititori vor fi selectionati in functie de experienta si de interesul pentru zona de fiscalitate si vor fi anuntati ulterior prin email si telefon.

Pentru o mai buna intelegere a perceptiei mediului de business asupra fiscalitatii, te invitam sa completezi acest studiu realizat de KPMG, care va fi prezentat la Conferinta "Fiscal 2014":

1. Ce efecte credeti ca vor avea introducerea urmatoarelor masuri de stimulare economica: Impozitarea veniturilor persoanelor fizice (intre 8% si 16%)?

2. Ce efecte va avea, in opinia dumneavoastra, reducerea contributiei de asigurare sociala cu 5%?

3. Dar scutirea de impozit a profitului reinvestit?

4. Ce efecte credeti ca va avea introducerea legislatiei privind holdingurile, ca masura de stimulare economica lansata recent de autoritatile fiscale?

5. Dar efectele modificarii sistemului de calcul al penalitatilor, la procentul fix de 0,02%/zi de intarziere?

6. Ce efecte credeti ca a avut/vor avea urmatoarea masura introdusa de autoritatile fiscale: Impozitul pe constructii?

7. Dar efectele limitarii amortizarii fiscale pentru autovehicule (la 1,500 lei)?

8. Cat despre limitarea cheltuielilor cu combustibilul (la 50% pentru activitatile care nu sunt exclusiv in scop de business)?

9. Care sunt, in opinia dumneavoastra, cele mai impovaratoare taxe/impozite din perspectiva modului de calcul/poverii administrative?

10. Avand in vedere introducerea optiunii de a aplica sistemul TVA la incasare incepand cu 1 ianuarie 2014, ati renuntat la aplicarea acestuia in prezent?

11. In cazul in care vi s-ar rambursa TVA cu intarziere, ati lua in considerare solicitarea de dobanzi de intarziere din partea autoritatilor fiscale?Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Trotinetele electrice au intrat in Codul rutier