Revenirea taxei pe valoarea adaugata la nivelul de 19% este sustenabila daca Romania va continua sa inregistreze aceeasi crestere economica de anul trecut, de peste 3%, a declarat premierul Victor Ponta.

"Daca avem un ritm de crestere, asa cum am avut in 2013, de 3,5%, este sustenabila", a spus Ponta la Romania TV.

Intrebat ce sanse sunt sa mai fie atins acest nivel de crestere economica, premierul a amintit ca pentru acest an este estimat un nivel de "2 virgula", dar ca pentru anul trecut a fost prognozat un avans PIB de 1,6%, mult sub rezultatul final, adaugand: "Sa dea Dumnezeu sa se intample la fel si anul asta, sa ajungem undeva spre 3".

O cota redusa de TVA la produsele agroalimentare de baza cu conditia asigurarii spatiului fiscal necesar si revenirea la TVA de 19% in masura in care cadrul fiscal-bugetar va permite sunt unele dintre prevederile din noul program al Guvernului.

TVA a fost majorata de Guvern, in vara anului 2010, de la 19% la 24%.

Procesele de la completurile...
Citeste si: Procesele de la completurile de 5 judecatori au fost intrerupte

As opta pentru reducerea TVA la fructe-legume decat la carne, dar poate le facem impreuna

Victor Ponta afirma ca ar opta pentru reducerea TVA la 9% pentru fructe si legume, domeniu caracterizat de o evaziune uriasa si concurenta neloiala cu producatorii din Uniunea Europeana sau din afara UE, adaugand ca, poate, aceasta reducere va fi aplicata si pentru carne.

"Din punctul meu de vedere, trebuie sa mergem, atat cat se poate, tot spre zone tintite (...) Eu as vrea la fructe si legume, pentru ca acolo avem iarasi o evaziune uriasa si o competitie neloiala intre producatorii locali si fructele-legumele care se aduc din afara Uniunii Europene sau cele din UE unde avem evaziune la taxele intracomunitare", a spus Ponta.

El a adaugat ca este si o varianta in care TVA sa fie redusa la 9% atat pentru carne, cat si pentru fructe-legume, daca va fi posibil.

Anca Jurma explica de ce a...
Citeste si: De ce nu mai vrea Anca Jurma sa fie sefa la DNA?

"Haideti sa incercam sa vedem, poate le putem face impreuna", a spus Ponta, intrebat daca asta inseamna ca fructele-legumele se afla inaintea produselor din carne in ceea ce priveste reducerea TVA.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Stocul speculativ de birouri din Piata Victoriei creste la 260.000 mp