Paisprezece medici si administratori de farmacii au fost ridicati, luni, la capatul a 29 de perchezitii facute de politistii si jandarmii maramureseni, sub coordonarea procurorilor DIICOT, intr-un dosar de decontare a unor retete medicale fictive, informeaza Politia Romana.

"Politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate si procurorii DIICOT au efectuat 29 de perchezitii pentru destructurarea unei grupari infractionale care ar fi obtinut insemnate beneficii materiale, prin decontarea unor retete medicale fictive", se arata intr-un comunicat emis de Politia Romana.

Conform sursei citate, luni dimineata, politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate din Maramures, Cluj-Napoca, Targu Mures, Oradea si Ilfov si procurorii DIICOT Maramures au descins la 29 de adrese din orasele Baia Mare, Targu Mures, Oradea si Otopeni, in urma carora au fost ridicate si duse la audieri 14 persoane, majoritatea medici si administratori ai unor farmacii.

Acestia sunt acuzati ca ar fi constituit o grupare care, prin frauda informatica, inselaciune, fals in acte si fals informatic, ar fi inselat, cu ajutorul unor firme fantoma, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) cu o suma mare de bani, prin decontarea de retete false, potrivit Mediafax.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 2012 - 2013, membrii gruparii ar fi decontat mai multe tranzactii fictive prin intermediul unor firme fantoma care aveau sediile sociale in Bucuresti si in judetul Bihor. Suspectii ar fi cumparat, fara acte de provenienta, cantitati mari de medicamente din domeniul oncologic si hematologic, pe care le-ar fi introdus apoi, cu acte false, in firmele fantoma. Ulterior, aceste medicamente au fost vandute in mod fictiv si decontate de CNAS pe baza unor retete false.

Dupa ce banii de la CNAS ajungeau in conturile suspectilor, medicamentele erau preluate de alti membri ai gruparii, administratori de farmacii, care le decontau, la randul lor, prin aceeasi metoda. Procurorii au precizat ca, in urma perchezitiilor au fost gasite sute de cutii de medicamednte pentru care nu existau acte de provenienta si aproape 80.000 de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri