Presedintele CJ Mehedinti, Adrian Duicu (PSD), suspectat de abuz in serviciu si trafic de influenta, a fost ridicat de anchetatori, miercuri dupa-amiaza, de la locuinta parintilor sai din comuna Toplet (Caras-Severin), in urma unor perchezitii care au durat cateva ore.

Perchezitiile la locuinta din Toplet a parintilor sefului CJ Mehedinti, incepute miercuri dimineata, s-au incheiat in jurul orei 14.15, cand Adrian Duicu a fost scos de catre anchetatori din casa si urcat intr-o duba a Politiei. El a refuzat sa faca declaratii jurnalistilor prezenti.

Anchetatorii au ridicat din locuinta parintilor lui Duicu si doi saci cu documente. Presedintele CJ, Adrian Duciu, si seful Politiei Mehedinti, Stefan Ponea, sunt suspectati de abuz in serviciu si trafic de influenta, dupa ce ar fi determinat functionari publici sa numeasca si sa mentina apropiati ai acestora in functii de conducere in institutii publice si sa concesioneze terenuri din Orsova, la preturi convenabile.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au facut perchezitii la sediile unor institutii si firme din Orsova, Drobeta-Turnu Severin si Craiova, intr-un dosar privind fapte de coruptie care ar fi fost savarsite de functionari locali. Surse judiciare precizeaza ca au loc perchezitii si la Consiliul Judetean Mehedinti.

"In cursul diminetii de 2 aprilie 2014, ca urmare a autorizarii de catre instanta competenta, sunt efectuate perchezitii in peste 20 de locatii situate in municipiul municipiile Orsova, Drobeta-Turnu Severin si Craiova, intre care sediile unor institutii publice si ale unor societati comerciale", se arata intr-un comunicat de presa al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), citat de Mediafax. Potrivit sursei citate, in aceasta cauza se fac cercetari privind suspiciunea savarsirii, in perioada 2012-2013 si in luna ianuarie 2014, a unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, de catre functionari publici cu functii de conducere in plan local.

"In acest moment, in cauza se efectueaza urmarirea penala prin raportare strict la fapte, nefiind inceputa urmarirea penala fata de vreo persoana", a precizat DNA. Surse judiciare au declarat ca printre institutiile publice vizate este si Consiliul Judetean (CJ) Mehedinti, institutie condusa de Adrian Duicu (PSD), unde la ora transmiterii acestei stiri sunt mai multe echipaje de politisti si procurori DNA.

De asemenea, sursele citate au spus ca au loc perchezitii si la sediul unei firme care furnizeaza serviciile de salubrizare si apa-canal din Orsova, si care apartine presedintelui PSD Orsova, Constantin Popescu, al carui fiu, Valentin Popescu, director al DGASPC Mehedinti, il are ca nas pe Duicu. In acest dosar sunt vizate si mai mute firme de constructii din Drobeta-Turnu Severin care au contracte cu institutii publice locale, dar si cu Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare (RAAN), au mai aratat sursele judiciare.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei, a precizat DNA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri