Liga Profesionista de Fotbal a fost prejudiciata cu 3 milioane de euro la vanzarea unor pachete din drepturile de televizare a meciurilor, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a tranzactiei, in conditiile in care, in realitate, aceasta s-a facut prin negociere directa, aratã Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti (PTB).

Procurorii au precizat ca in acest dosar s-a inceput urmarirea penala pentru delapidare, evaziune fiscala si spalare de bani. Potrivit anchetatorilor, LPF ar fi fost prejudiciata, la vanzarea drepturilor de televizare, prin faptul ca tranzactia a fost "intermediata" de mai multe firme, desi ea s-a realizat, in realitate, fara acestea.

"Din datele si probele administrate in cauza rezulta indicii rezonabile ca in perioada 2011 - 2013, patrimoniul Ligii Profesioniste de Fotbal a fost prejudiciat cu suma de 3.000.000 euro, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a vanzarii unor pachete din drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, in conditiile in care vanzarea reala s-a realizat prin negociere directa (fara intermediari) intre reprezentantii Ligii Profesioniste de Fotbal si reprezentantii societatii castigatoare. De asemenea, rezulta indicii rezonabile ca suma de bani a fost spalata printr-un circuit fictiv in care sunt implicate mai multe societati comerciale", a aratat PTB.

Dumitru Dragomir si alte sase persoane au fost aduse la Politia Capitalei, pentru audieri in dosarul privind vanzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din Liga I.

Dumitru Dragomir si celelalte sase persoane au fost ridicate si aduse la Politie in baza mandatelor emise in acest dosar. Inainte de a-i ridica pe cei sapte, anchetatorii au facut, luni dimineata, perchezitii la 11 adrese din Bucuresti si Ilfov, intre care si sediul LPF, fiind vizate persoane suspectate de evaziune fiscala, delapidare si spalare de bani, cu un prejudiciu de trei milioane euro.

Citeste si:

Surse din randul anchetatorilor au declarat ca au fost facute perchezitii si la locuinta fostului presedinte al LPF, Dumitru Dragomir, suspectat ca ar fi incasat un comision important in contextul vanzarii drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I.
Dumitru Dragomir a confirmat ca anchetatorii au perchezitionat si casa lui, precizand ca acestia nu i-au spus ce cautau.

"Da, domne', au fost dimineata, acum au plecat. Nu stiu de unde erau, de la Politie, si nici nu mi-au spus ce cautau", a afirmat Dumitru Dragomir. Intrebat daca i s-a solicitat vreun document pe care il avea la domiciliu, Dumitru Dragomir a raspuns: "Mi-au cerut o gagica de 18 ani, dar n-am avut de unde sa le dau", potrivit Mediafax.

In acest dosar, actiunea vizeaza persoane cercetate intr-un dosar penal privind savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala, delapidare si spalare de bani, s-a aratat intr-un comunicat de presa al Politiei Capitalei. "Din informatiile obtinute pana in acest moment, se pare ca, in perioada 2011-2013, persoanele vizate ar fi savarsit infractiuni in legatura cu vanzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I de fotbal. Prejudiciul estimat este de trei milioane de euro", a precizat sursa citata.

Perchezitiile au fost facute de Politia Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti si cu sprijinul Serviciului Roman de Informatii.

Sursa foto: AGERPRES FOTO