Potrivit surselor citate, ancheta vizeaza mai multe persoane, printre care ar fi si directorul general al societatii de asigurare Omniasig, precum si toti directorii de sucursale si directorii de vanzari. Anchetatorii suspecteaza in acest caz ca s-ar fi falsificat peste un milion de politie de asigurare. Prejudiciul nu a fost inca stabilit, insa se presupune ca acesta se ridica la cateva milioane de euro.

Cercetarile nu vizeaza si clienti ai Omniasig, acestia fiind considerati cumparatori de buna-credinta. Conform surselor citate, atunci cand un client se prezenta pentru a-si incasa polita de asigurare, reprezentantii societatii il despagubeau, evitant astfel controale generate de eventualele reclamatii ale unor clienti nemultumiti.

Politistii estimeaza ca de la sediile Omniasig vor fi ridicate, in urma perchezitiilor de miercuri, "mai multe camioane de acte", urmand ca, in zilele urmatoare, sa fie audiati si directorii societatii.

Citeste si:

Potrivit sursei citate, in acest dosar, procurorii fac, miercuri, 49 de perchezitii simultane la sedii centrale si sucursale ale unei societati de asigurare, situate in Bucuresti si in toate judetele din tara, scrie Mediafax.

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica fac cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea de catre mai multe persoane a unor infractiuni de abuz in serviciu si fals intelectual, pentru care a fost inceputa urmarirea penala, se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Surse judiciare au declarat ca perchezitiile au loc la sediile societatii de asigurare Omniasig. La actiune participa si aproximativ o suta de ofiteri de politie judiciara de la Directia de Investigare a Fraudelor, cu suportul tehnic si informativ al Serviciului Roman de Informatii.

Sursa foto: AGERPRES FOTO