Nu mai putin de 81 de inspectori antifrauda au efectuat vineri noaptea un control la cafenelele si restaurantele de pe bulevardul Decebal. Inspectorii Fiscului au constatat 43 de abateri si au inchis 10 localuri.

Inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF), institutie supranumita si "DNA-ul Fiscului", au dispus si sanctiuni in valoare totala de 481.571 lei. Cele 10 cafenele au fost inchise pentru perioade cuprinse intre 1 si 3 luni. Localurile incalcau obligativitatea legala de emitere a bonului fiscal sau comercializau bauturi alcoolice fara banderole fiscale.

"Ca urmare a actiunilor de control efectuate pana in prezent in scopul prevenirii evaziunii fiscale, s-a constatat o imbunatatire a conformarii voluntare, astfel ca un numar din ce in ce mai mare de localuri de profil realizeaza activitati comerciale fiscalizate, respectiv inregistreaza veniturile si emit bonuri fiscale", apreciaza reprezentantii Fiscului.

In zona Decebal din Capitala sunt deschise 30-35 de cafenele si restaurante. Noua Directie Antifrauda a fost creata special pentru a aborda marea evaziune fiscala, iar zona de baruri si restaurante este una dintre cele mai predispuse la evaziune.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri