Reducerea CAS poate fi sustinuta de Guvern in 2014, insa nu au fost identificate resursele pentru 2015 si 2016, avand in vedere ca masura trebuie sa fie una sustenabila, a declarat joi premierul Victor Ponta, intr-un interviu acordat Bloomberg.

"Pentru 2014 este evident ca ne putem permite sa avem o reducere a CAS, datorita veniturilor bugetare mai bune, dar aceaste masuri trebuie sa fie sustenabile pe termen lung, in 2015, 2016. In acest caz nu au fost identificate inca masurile care sa faca sustenabila reducerea CAS", a aratat Ponta.

Premierul a spus in cadrul interviului ca Fondul Monetar International a amanat pentru luna noiembrie evaluarea acordului cu Romania,. Institutia internationala nu va incheia procesul de evaluare a acordului preventiv cu Romania pana la intocmirea proiectului de buget pentru anul 2015, a spus Ponta, precizand ca acordul stand-by ramane in grafic, potrivit Mediafax.

Discutiile cu FMI despre CAS, reluate in noiembrie

Ponta a aratat ca acesta va fi rolul vizitei din noiembrie cu reprezentantii FMI, de asigurare a sustenabilitatii reducerii CAS pentru anii urmatori, prin identificarea unor masuri concrete. Premierul a mai spus ca Romania nu va avea nevoie sa reinnoiasca acordul cu Fondul Monetar International (FMI), care ajunge la final anul viitor.

Romania are in derulare un acord in valoare de 4 miliarde de euro cu FMI si Uniunea Europeana, din care nu intentioneaza insa sa acceseze fonduri. Scopul acordului este de a proteja Romania de eventuale socuri pe pietele financiare si de a ajuta la reducerea costurilor de finantare.

Romania a incheiat cu succes, in ultimii patru ani, doua acorduri cu FMI, UE si Banca Mondiala, in valoare de 20 miliarde euro, respectiv 5 miliarde euro. Al doilea acord, semnat in 2011 si finalizat anul trecut, a avut de asemenea caracter preventiv, autoritatile optand sa nu acceseze fondurile puse la dispozitie de creditorii externi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri