Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, este audiat, vineri, de procurorii militari ai DNA Bucuresti, in dosarul in care un fost subofiter al SRI Cluj este acuzat ca i-ar fi furnizat informatii privind actiuni de supraveghere operativa, afirma surse judiciare.

Surse citate au declarat ca Uioreanu, arestat preventiv pentru fapte de coruptie, a fost dus, joi, din arestul Politiei Judetene Cluj la sediul central al DNA, unde este audiat, vineri, de procurorii militari ai Directiei.Potrivit acelorasi surse, Uioreanu este audiat in legatura cu dosarul in care Anca-Elena Albu, fost subofiter in cadrul Serviciului Roman de Informatii (SRI) Cluj, este urmarita penal si cercetata sub control judiciar pentru ca l-a informat pe presedintele suspendat al Consiliului Judetean Cluj privind actiuni de supraveghere operativa care il vizau pe el sau alte persoane, potrivit Mediafax.

DNA anunta, in urma cu o saptamana, ca procurorii militari din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari, beneficiind de sprijinul de specialitate al structurii de protectie interna din cadrul Serviciului Roman de Informatii, au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Anca-Elena Albu, fost subofiter in cadrul SRI - Directia Judeteana de Informatii Cluj, pentru folosire in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, in forma continuata.

Procurorii au mai dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Horea Uioreanu, presedinte al Consiliului Judetean Cluj la data faptelor, pentru instigare la folosirea in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, in forma continuata, Mihnea-Remus Iuoras, subprefect al judetului Cluj la data faptelor, pentru complicitate la infractiunea mentionata, in forma continuata, si Silvia Balaj, mama inculpatei Anca-Elena Albu, pentru complicitate la aceeasi infractiune, in forma continuata.

In ordonantele de punere in miscare a actiunii penale procurorii militari au retinut ca inculpata Anca-Elena Albu a folosit si a permis inculpatului Horea Uioreanu accesul la informatii ce nu erau destinate publicitatii. Aceste informatii, al caror obiect erau actiuni de supraveghere operativa care il vizau pe acesta sau alte persoane, erau obtinute cu prilejul indeplinirii atributiilor sale de serviciu.
Scopul urmarit de catre Albu prin divulgarea acestor informatii a fost obtinerea transferului in cadrul Serviciului de Informatii Externe, cu mijlocirea directa a lui Horea Uioreanu.

Aceste actiuni au fost savarsite cu intentie, in mod repetat, prin acte materiale distincte, direct sau prin intermediul mamei sale, Silvia Balaj, sau al subprefectului judetului Cluj Mihnea-Remus Iuoras, la instigarea presedintelui Consiliului Judetean Cluj.
Fata de inculpata Anca-Elena Albu procurorii militari au dispus masura procesuala preventiva a controlului judiciar pe intreaga perioada a urmaririi penale.

Presedintele suspendat al CJ Cluj Horea Uioreanu si oamenii de afaceri Ioan Bene si Vasile Pogacean, retinuti de procurorii DNA pentru fapte de coruptie, au fost arestati preventiv, in 29 mai, de magistratii Curtii de Apel Cluj. Potrivit DNA, Uioreanu este urmarit penal pentru cinci infractiuni de luare de mita, dintre care doua in forma continuata (zece acte materiale, respectiv sapte acte materiale), fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma participatiei improprii ca instigator (doua acte materiale) si complicitate la spalare de bani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri