Politistul Cristian Cioaca a fost condamnat definitive de Curtea de Apel Pitesti, la 15 ani si opt luni de inchisoare pentru uciderea sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu, disparuta in urma cu sapte ani, pedeapsa fiind mai mica decat cea data de Tribunalul Arges, de 22 de ani de inchisoare, scrie Mediafax.

Curtea de Apel Pitesti a schimbat incadrarea juridica a faptei din "omor" in "lovituri cauzatoare de moarte". De altfel, la ultima infatisare din acest dosar instanta de judecata a pus in discutie din oficiu schimbarea incadrarii juridice in acest sens.

In urma cu aproape o luna, a avut loc ultima infatisare in procesul in care Cristian Cioaca este acuzat de omor. Procurorii care au instrumentat acest dosar au cerut pentru Cioaca pedeapsa maxima, de 25 de ani de detentie, avocata familiei Ghinescu, Crina Radu, a solicitat schimbarea incadrarii juridice din "omor" in "omor calificat prin cruzimi cu premeditare si de interes material", in timp ce instanta a pus in discutie schimbarea incadrarii juridice din "omor" in "lovituri cauzatoare de moarte" in cazul lui Cristian Cioaca.

In 30 ianuarie 2013, Cristian Cioaca a fost trimis in judecata de catre procurorii Parchetului instantei supreme pentru omor calificat si profanare de morminte, dupa mai bine de cinci ani de la disparitia sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu. Procurorii aratau in rechizitoriu ca in noaptea de 29 spre 30 august 2007, "pe fondul unor relatii conflictuale preexistente legate de un iminent divort determinat de presupusele relatii extraconjugale ale sotilor, in timp ce se aflau in dormitorul matrimonial, discutiile au degenerat, context in care Cristian Cioaca i-a aplicat sotiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia".

Ulterior, Cioaca a dus trupul sotiei sale in cada baii principale, unde l-a depesat pentru a-l putea ascunde mai usor, spun procurorii. "Folosind o geanta de voiaj de dimensiuni mari, pe care victima o cumparase in timpul vacantei in Dubai, precum si perdeaua de dus din baia aferenta dormitorului (aceasta din urma fiind menita a impiedica eventualele scurgeri de sange), inculpatul Cioaca Constantin Cristian a transportat fragmentele de cadavru in portbagajul autoturismului si le-a ascuns intr-un loc necunoscut. S-a constatat si lipsa unor obiecte, precum: un cutit cu lungimea de 25-30 cm, doua prosoape, geanta de voiaj si perdeaua de dus", noteaza procurorii in rechizitoriu.

Anchetatorii au precizat ca, in noaptea in care Cioaca ar fi ucis-o pe Elodia Ghinescu, copilul celor doi se afla in apartament. Probele criminalistilor, prelevate din locuinta Elodiei si a lui Cristian Cioaca, il indica pe politist responsabil de uciderea avocatei si transarea acesteia. Probe de sange identificate cu un aparat special si prelevate de sub zugraveala apartamentului au fost expertizate, stabilindu-se ca grupa sanguina apartine Elodiei. De asemenea, in octombrie 2007, intr-o rapa langa Rasnov au fost gasite uniforma de politist a lui Cioaca, precum si alte obiecte ale acestuia si ale avocatei.

Cristian Cioaca s-a aflat in arest din 5 decembrie 2012, iar la sfarsitul lui ianuarie 2013 el a fost transferat la Penitenciarul Colibasi. La sfarsitul lunii februarie 2014, Cioaca a iesit din Penitenciarul Colibasi, dupa ce Curtea de Apel Pitesti a decis inlocuirea arestarii preventive cu masura controlului judiciar. Ulterior, Cioaca si-a reluat activitatea de politist, el fiind incadrat la Serviciul Logistic al Inspectoratului de Politie Judetean Arges.

Sursa foto: MediafaxFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri