Adrian Nastase va executa patru ani si sase luni de inchisoare, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti i-a adaugat un spor la pedeapsa de patru ani, in urma contopirii condamnarilor primite de fostul premier in dosarele "Zambaccian" si "Trofeul calitatii", decizia fiind definitiva.

Instanta Curtii de Apel Bucuresti a admis, marti, contestatia Directiei Nationale Anticuroptie (DNA) si a dispus ca la pedeapsa de patru ani de inchisoare pe care o executa Adrian Nastase sa se adauge un spor de pedeapsa de sase luni. Decizia a fost luata in dosarul in care Adrian Nastase a cerut contopirea pedepselor de patru ani de inchisoare din dosarul "Zambaccian" si de doi ani de inchisoare din dosarul "Trofeul calitatii", potrivit Mediafax.

Hotararea instantei este definitiva, Adrian Nastase urmand sa execute o pedeapsa de patru ani si sase luni de inchisoare. In aceste conditii, avocatul lui Adrian Nastase nu mai poate solicita liberarea conditionata, asa cum intentiona sa faca daca fostul premier ramanea cu pedeapsa de patru ani. Tribunalul Bucuresti a decis, in 8 mai, ca Adrian Nastase sa execute patru ani de inchisoare, fara a-i aplica un spor de pedeapsa, dupa comasarea condamnarilor primite de fostul premier in dosarele "Zambaccian" si "Trofeul calitatii".

Prin decizia din 8 mai, instanta a decis sa scada din pedeapsa de patru ani perioada in care Nastase a stat in penitenciar, respectiv din 20 iunie 2012 pana in 18 martie 2013 si din 6 ianuarie pana in prezent. Totodata, Tribunalul Bucuresti a dispus ca, dupa terminarea executarii pedepsei, Nastase sa aiba mai multe interdictii, pe o perioada de cinci ani.

Decizia a fost contestata de procurori la Curtea de Apel Bucuresti, care a pronuntat o decizie definitiva in acest caz. DNA ceruse Curtii de Apel Bucuresti ca la pedeapsa de patru ani pe care o executa Adrian Nastase sa se aplice un spor de un an. Instanta suprema i-a condamnat in 6 ianuarie, in dosarul Zambaccian, pe Adrian Nastase la patru ani de inchisoare cu executare, pe sotia acestuia, Dana Nastase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare. Adrian Nastase a fost incarcerat in aceeasi zi.

Citeste si:
15 ani de la aceasta poza. Nimeni nu a fost tras la raspundere
15 ani de la aceasta poza....

Fostul premier a fost acuzat in dosarul "Zambaccian" pentru ca, in perioada 2002 - 2004, in calitate de premier, ar fi primit, in mod direct si prin intermediul sotiei sale, Dana Nastase, foloase necuvenite in valoare de aproximativ 630.000 de euro la cursul de schimb 2002/2004. Aceste foloase constau in contravaloarea unor bunuri importate din China si cheltuielile aferente acestor importuri, precum si contravalorea unor lucrari efectuate la imobilele lui Nastase din localitatea Cornu si din Bucuresti.

In 20 iunie 2012, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, tot de instanta suprema, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii". El a fost incarcerat in 26 iunie 2012 si pus in libertate la 18 martie 2013, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis cererea lui de eliberare conditionata.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Fiul lui Adrian Nastase, job in Guvern! Cu ce se va ocupa?