Firmele cu afaceri de peste 220.000 de lei in exercitiul financiar precedent, inclusiv cele cu valori mobiliare admise la tranzactionare pe piata de capital, trebuie sa depuna la Ministerul Finantelor raportari contabile aferente primului semestru pana la 18 august.

Anunt raportari contabile

Modelul de raportare contabila la 30 iunie se aproba anual prin ordin al ministrului Finantelor Publice, intervenind unele cerinte de informatii suplimentare de la un an la altul.

Pentru indicatorii din aceste raportari nu se aplica unele reguli contabile, precum inventarierea obligatorie si evaluarea tuturor elementelor bilantiere, iar nivelul de detaliere a informatiilor este mai redus.

Intrucat datele cuprinse in raportarile contabile la 30 iunie sunt destinate, in principal, institutiilor statului, prezentul proiect de ordin a fost elaborat cu consultarea institutiilor care utilizeaza baza de date a Ministerului Finantelor Publice.

Raportarile se depun in format clasic, pe hartie, si in format electronic sau numai in forma electronica pe portalul www.e-guvernare.ro, cu semnatura electronica extinsa atasata.

Prevederile se aplica si subunitatilor deschise in Romania de societati rezidente in state apartinand Spatiului Economic European, indiferent de exercitiul financiar ales.

Entitatile autorizate, reglementate si supravegheate de Banca Nationala a Romaniei, respectiv Autoritatea de Supraveghere Financiara, vor depune la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice raportari contabile la 30 iunie 2014 in formatul si in termenele prevazute de reglementarile emise de Banca Nationala a Romaniei, respectiv de Autoritatea de Supraveghere Financiara pentru domeniul asigurare, asigurare-reasigurare si reasigurare, pentru domeniul pensiilor private si pentru cel al pietei de capital, se precizeaza in proiectul de ordin.

Firmele care nu au desfasurat activitate de la data infiintarii pana la 30 iunie 2014, cele care s-au aflat in inactivitate temporara pe parcursul primului semestru, cele infiintate in cursul acestui an, precum si persoanele juridice care se afla in curs de lichidare nu vor depune aceste raportari contabile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri