Piata de fuziuni si achizitii la nivel mondial a urcat cu 75% in primul semestru fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 1.750 de miliarde de dolari, cel mai ridicat nivel din 2007, potrivit cotidianului britanic Financial Times.

Avansul puternic semnaleaza o schimbare a modului de gandire in Statele Unite, Europa si Asia. Companiile renunta la aversiunea fata de risc si extinderea organica a operatiunilor, la care au recurs in contextul crizei financiare, odata cu revenirea la ideea ca este mai usor sa cumperi cresterea afacerii decat sa o obtii pe cale organica, informeaza Mediafax.

Valoarea fuziunilor si achizitiilor a crescut puternic pe toate cele trei continente in perioada ianuarie-iunie, intrucat companiile, multe cu rezerve financiare semnificative, au cautat un sa incheie tranzactii. In Statele Unite, valoarea fuziunilor si achizitiilor s-a situat la 748,5 miliarde de dolari, cu aproape 75% in urcare comparativ cu anul anterior. In Asia-Pacific, totalul a avansat cu 85%, la 327,8 miliarde de dolari. In Europa, fuziunile si achizitiile anuntate au crescut de peste doua ori, la 509 miliarde de dolari.

"Companiile au inceput sa accepte ca lumea volatila in care traim reprezinta noul normal. Va exista intotdeauna un Irak sau o criza a datoriilor suverane gata sa se intample pe undeva. Tot mai des companiile vor sa dea rezultate bune, pe care nu le pot asigura doar prin reduceri de costuri si activitate organica", a declarat Peter Tague, sef al diviziei Global M&A a Citi. Activitatea de fuziuni si achizitii a revenit in cele mai multe domenii, cu exceptia celui financiar, unde apetitul este limitat de reglementarile stricte.

Multe tranzactii au avut loc in sanatate, valoarea acestora ajungand la 317,4 miliarde de dolari in primele sase luni, suma record, cu 15% mai mare decat recordul anterior, inregistrat in prima jumatate din 2007.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri