Presedintele Federatiei Romane de Ciclism, Eduard Carol Novak, a declarat ca perchezitiile care au loc la sediul forului vizeaza vechea conducere, pe fostul presedinte Ion Badea si pe fostul secretar general, Vasile Selejean.

"Acum sunt in derulare perchezitii la sediul federatiei. Noi am sesizat politia in legatura cu neregulile facute, cu facturi false, neplata datoriilor si sute de mii de euro disparute din conturile federatiei. Conducerea veche este cea anchetata", a spus Novak. Eduard-Carol Novak, campion paralimpic la Londra, a fost ales, la 15 martie 2013, in functia de presedinte al Federatiei Romane de Ciclism, el invingandu-l cu 14-13 pe fostul conducator al forului, Ion Badea, care ocupa acest post din 2009. Ion Badea a mai detinut postul de presedinte in perioada 1997-2005, iar din 2005 pana in 2009 a fost vicepresedinte, potrivit Mediafax.

Politistii fac perchezitii la sediul Federatiei Romane de Ciclism, intr-un dosar privind infractiuni de abuz in serviciu, fals intelectual si evaziune fiscala, in care sunt suspectati presedintele si secretarul FRC, precum si administratorii unor firme. Politia Romana a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca la sediul unei persoane juridice de drept privat din domeniul sportiv si la alte 27 de societati comerciale au loc mai multe activitati procedurale, in cadrul unui dosar penal de abuz in serviciu si delapidare.

"La data de 30 iunie a.c., politistii Directiei de Investigare a Fraudelor din cadrul IGPR, impreuna cu politisti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul DGPMB, efectueaza verificari operative la sediul unei persoane juridice de drept privat din domeniul sportiv si la alte 27 societati comerciale, vizand relatiile comerciale desfasurate intre acestea. Activitatile procedurale se desfasoara in vederea administrarii probatoriului in cadrul unui dosar penal in care reprezentantii persoanei juridice de drept privat sunt cercetati sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu si delapidare", potrivit sursei citate.

Potrivit Politiei Romane, din ancheta au rezultat indicii ca reprezentantii structurii sportive ar fi inregistrat in contabilitate numeroase facturi fiscale provenind de la firme de tip "fantoma", pentru achizitionarea de bunuri sau servicii. "Operatiunile comerciale se presupune ca erau fictive, in scopul insusirii in interes personal a banilor. De asemenea, exista suspiciuni ca importante sume de bani alocate de administratia publica centrala pentru participarea la diverse evenimente sportive sau acordarea de premii ar fi fost cheltuite in alte scopuri, fiind virate catre conturile proprii ale persoanelor cu functii de conducere din cadrul structurii sportive", se mai arata in comunicatul citat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Povestea lui Novak, devenit antreprenor pentru a se autofinanta