Oresa Ventures, fondul de investitii care detine Somaco, a finalizat achizitia Europrefabricate

Oresa Ventures, care detine la nivel local grupul Somaco, a finalizat achizitia Europrefabricate, fiind cea de-a doua achizitie a fondului de investitii pentru compania bucuresteana de la preluarea acesteia in anul 2008.

Oresa a achizitionat operatiunile grupului Somaco in anul 2008, iar de atunci a finalizat doua investitii, una dintre acestea in achizitia fabricii G&D Teius, in anul 2011, iar cea de-a doua a operatiunilor Europrefabricate, derulata la jumatatea acestui an.

„Achizitia Europrefabricate este una strategica, ceea ce va largi acoperirea teritoriala a grupului Somaco. Investitia totala in achizitia Europrefabricate s-a ridicat la 8 milioane de euro, ceea ce cuprinde suma de cumparare, bani necesari modernizarii faciltiatii de productie, dar si a capitalului de lucru”, a declarat Cornel Marian, managing director in cadrul Oresa Ventures Romania.

Grupul Somaco, unul dintre cei mai mari producatori de prefabricate din Romania, a anuntat la inceputul lunii iunie ca va investi 8 milioane euro pentru achizitia fabricilor Europrefabricate din Timisoara si Targoviste, dar si pentru extinderea in vestul tarii.

Firma Europrefabricate este detinuta indirect de investitori italieni. Cele doua fabrici de elemente prefabricate din beton au fost cumparate la inceputul lunii iunie, astfel ca Somaco a ajuns la un numar de sase unitati de productie.

Citeste si:
Cine sunt avocatii care au asistat LafargeHolcim in achizitia Somaco
Filip & Company a asistat...

In ultimii cinci ani, grupul Somaco a investit alte 13 milioane euro pentru extinderea capacitatii de productie si a gamei de produse, pentru retehnologizare si instruirea personalului.

Planul Somaco de a achizitiona un jucator local a fost semnalat inca de anul trecut de catre Gabriel Colobatiu, care, intr-un interviu acordat wall-street.ro sublinia acest lucru. “Luam in calcul orice oportunitate de achizitie. Suntem foarte interesati sa cumparam o fabrica in sudul tarii sau in vest, zone in care momentan nu suntem prezenti. Avem o activitate intensa concentrata in regiunea Moldovei si ne-am propus sa ne extindem operatiunile si la nivel teritorial.”, a spus Colobatiu in vara anului trecut. Mai mult, el a precizat atunci ca exclude posibilitatea ca grupul sa efectueze investitii in facilitati de productie tip greenfield pe o piata care este supracapacitata, fiind practic mai multi producatori decat cererea reala din piata.

Portofoliul de produse al Somaco Grup Prefabricate cuprinde sistemul de zidarie si termoizolatie din BCA si gama de elemente prefabricate din beton pentru structuri la cheie, infrastructura electrica. Grupul Somaco este detinut de fondul de investitii suedez Oresa Ventures, care are in portofoliu companii precum Fabryo Corporation, RTC Proffice Experience, Kiwi Finance, Trinity, Medicover, La Fantana.

Somaco a incheiat anul trecut cu un rulaj in usoara scadere, la 21,7 milioane de euro si o pierdere de 2,2 milioane de euro. Totodata, datoriile companiei s-au diminuat cu 20%, ajungand la pragul de 20 de milioane de euro. Somaco numara la nivel local circa 500 de angajati.

Citeste si:
Somaco a investit 1,8 mil. euro in modernizarea fabricii din Adjud
Somaco a investit 1,8 mil....

Principalii concurenti ai Somaco Grup Prefabricate pe piata locala sunt Celco, Prefab dar si Xella Romania – prin brandul Ytong.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri