Locuinta prodecanului din Academia de Studii Economice Bucuresti Iuliu Serbanescu si biroul acestuia de la ASE sunt perchezitionate de politisti si procurori, intr-un dosar in care sunt cercetate opt persoane, pentru luare sau dare de mita si trafic de influenta, potrivit unor surse din Politie.

Politia Romana a anuntat vineri, intr-un comunicat de presa, ca anchetatorii au facut trei perchezitii domiciliare in Bucuresti, la locuinta unui profesor universitar, prodecan la o facultate din cadrul unei universitati de stat din Bucuresti, la biroul acestuia din cadrul facultatii si la sediul unitatii de invatamant superior.

"In cauza sunt efectuate cercetari fata de opt suspecti sub aspectul savarsirii infractiunilor de luare de mita si trafic de influenta (1), respectiv dare de mita si cumparare de influenta (7)", a precizat Politia Romana, intr-un comunicat de presa.

Surse judiciare au declarat ca prodecanul este Iuliu Cosmin Serbanescu, locuinta acestuia si biroul de la ASE fiind perchezitionate. Conform surselor citate, Serbanescu ar fi luat de la studenti intre 400 de lei si 500 de euro, pentru lucrari de licenta. Serbanescu mai este suspectat si de faptul ca intervenea pe langa comisia de licenta pentru ca studentii de la care ar fi luat bani sa ia examenul, scrie Mediafax.

Politia Romana a mai aratat ca in acest caz au fost emise si vor fi puse in aplicare opt mandate de aducere, pe numele persoanelor suspectate.

La perchezitii participa 18 ofiteri ai Directiei de Investigare a Fraudelor, trei specialisti ai Institutului National de Criminalistica si o echipa SIAS, sub coordonarea procurorului de caz din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Actiunea este sprijinita de Serviciul Roman de Informatii.

Sursa foto: Cladirea Academiei de Studii Economice/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri