Prezentatorul TV Andrei Badin este urmarit penal pentru luare de mita in dosarul in care fostul sef al CJ de Mehedinti, Adrian Duicu, este acuzat ca ar fi facut trafic de influenta din biroul premierului Victor Ponta, potrivit unor surse judiciare.

Dezvaluirea a fost facuta de Duciu, care a spus procurorilor DNA ca i-ar fi dat bani prezentatorului TV Andrei Badin pentru a nu face o emisiune despre ministrul mediului Rovana Plumb. Procurorii au inceput urmarirea penala in acest caz pentru a cerceta informatia, potrivit procedurilor, informeaza Mediafax, care citeaza Gandul.

Sursele citate au declarat ca Andrei Badin are calitatea de suspect in dosar si ar putea si el sa fie trimis in judecata odata cu Adrian Duicu. Dupa ce a fost arestat preventiv pentru coruptie, baronul PSD a reclamat la DNA ca i-ar fi transferat prezentatorului Andrei Badin suma de 5.000 de lei ce ar fi reprezentat plata pentru ca acesta sa nu faca dezvaluiri despre ministrul Rovana Plumb de la PSD. In dosar sunt interceptari in cauza.

Andrei Badin este prezentator la B1 Tv si in trecut a activat si in cadrul Antena 3, televiziune parte a trustului Intact fondat de Dan Voiculescu.

Jurnalistul acuzat, fara reactie

Contactat de jurnalistii de la Gandul, Andrei Badin a spus initial ca se afla intr-o sedinta dupa care a ignorat solicitarile acestora.

Din informatiile prezentate pana acum de procurori reiese ca Adrian Duicu conducea in Mehedinti o retea de coruptie integrata. Potrivit DNA, in centrul retelei se plaseaza el si seful Inspectoratului Judetean de Politie, Constantin Ponea. Duicu isi folosea influenta politica pentru a-l mentine in functie pe seful IPJ, dar si pentru a-l promova la Bucuresti in structurile centrale.

Procurorii DNA sustin ca Adrian Duicu a facut trafic de influenta chiar de la cabinetul premierului din Palatul Victoria. Duicu ar fi cerut ca seful IPJ din judet, Constantin Ponea, sa fie mentinut si apoi avansat, iar in schimb politistul i-a promis ca il scapa de dosarul de incompatibilitate de la ANI. Anchetatorii sustin ca premierul l-a convocat la Guvern pe insusi seful Politiei Romane pentru a-i satisface doleantele lui Adrian Duicu.

Ajuns in arest pentru un trafic de influenta chiar de la Palatul Victoria, fostul sef al Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, apare in interceptarile din dosarul intocmit de procurori, fiind cel care asigura diversilor apropiati ai PSD „rezolvarea problemelor”. Intr-una din interceptari, Duicu i se lauda lui Ionel Georgescu ca problema lui „s-a rezolvat, ce-ai zis tu, ce vrei tu, la Directia Anti-Frauda”. Ca garantie: „sunt cu premieru’, aici, la masa”.

Adrian Duicu apare in stenogramele depuse la dosarul traficului de influenta de la Palarul Victoria discutand cu Ionel Georgescu pe care il asigura ca i-a rezolvat o problema, garantand cu faptul ca se afla chiar cu premierul Victor Ponta la masa. Ionel Georgescu a fost propus de PSD, in 2009, la conducerea DGIPI, serviciul secret al Ministerului de Interne. Numele sau se leaga de scandalul care a dus la iesirea PSD din coalitia de guvernamant cu PDL din 2009.

Mai precis, Ionel Georgescu era promovat si sustinut pentru sefia DGIPI de catre Catalin Voicu si de fostul general Mitica Iliescu. Din dosarul fostului senator PSD Catalin Voicu stim ca acesta dorea chiar sa devina ministrul Internelor. In schimb, la minister au fost numiti Gabriel Oprea, Dan Nica si apoi Liviu Dragnea. Premierul Boc a respins propunerea ca Ionel Georgescu sa fie numit la sefia DGIPI, acesta fiind si unul din motivele pentru care PSD a parasit la acel moment guvernul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri