Peste 4.600 de sesizari au fost primite la TelVerde al DGA, majoritatea pentru luare de mita, printre apeluri fiind insa si unele de la persoane care cereau "zece mii" sau reclamau dureri "din cauza unuia cu capacitati paranormale de dezintegrare, care are un laser cu care ingalbeneste frunzele".

La Linia TelVerde a Directiei Generale Anticoruptie au fost primite, in prima jumatate a anului, 4.603 apeluri, infractiunea de coruptie sesizata cel mai frecvent fiind cea de luare de mita, arata DGA, conform Mediafax.

Potrivit reprezentantilor DGA, numarul apelurilor la Linia TelVerde anticoruptie a scazut fata de aceeasi perioada a anului 2013, cand au fost inregistrate mai mult cu 65 de reclamatii. "In municipiul Bucuresti au fost sesizate cele mai multe fapte de coruptie, astfel: in primele sase luni ale anului 2013 au fost sesizate 27 fapte de coruptie, fata de 20 fapte de coruptie inregistrate in aceeasi perioada de referinta din anul 2014", potrivit sursei citate.

In urma sesizarilor la Linia TelVerde anticoruptie au fost intocmite 17 dosare penale, fiind realizate cinci actiuni de prindere in flagrant. Numarul acestora este mai mic fata de cel inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, cand au fost intocmite 32 de dosare penale, arata DGA, in raspunsul transmis agentiei Mediafax.

Desi Linia TelVerde este destinata strict semnalarii faptelor de coruptie, operatorii primesc deseori si apeluri in care sunt intrebati, de exemplu, "cate cartiere are un sector" sau cu solicitari de genul: "Imi dai zece mii?".
O alta persoana care a sunat la Linia TelVerde reclama: "Ma doare coloana din cauza unuia cu capacitati paranormale de dezintegrare, care are un laser cu care ingalbeneste frunzele".

Citeste si:
Topul celor mai reclamate companii de asigurari RCA in primele 6 luni
RCA: numarul de petitii a...

Linia TelVerde Anticoruptie functioneaza din 2005. La aceasta linie telefonica raspund ofiteri din cadrul Directiei Generale Anticoruptie, de luni pana vineri, intre orele 8.00 si 16:00. In timpul saptamanii, dupa ora 16.00, precum si in zilele de sambata, duminica si sarbatori legale, intra in functiune casuta vocala, unde persoanele care vor sa faca sesizari pot lasa mesajele dorite.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si