"Le-am spus ca as dori sa nu ma mai duc permanent la Politie, pentru ca nu sunt motive. De plecat din tara nu plec, ca oricum concediul l-am stricat. Sa stea toata lumea linistita, nu sunt motive", a spus Voiculescu, la iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Dan Voiculescu a adaugat ca a avut suficiente argumente pentru contestarea controlului judiciar. "Eu am motivat in felul urmator: nu sunt vinovat, exista prezumtia de nevinovatie, iar expunerea asta excesiva, practic, creeaza imaginea unui om care, daca in fiecare zi sau de doua ori pe saptamana merge la Politie, inseamna ca are niste probleme. Eu, deocamdata, nu am niciun fel de problema. Va repet, aceasta ancheta este in derulare, o sa se vada ca nu l-am cunoscut pe unul si pe altul, daca il cunosc, daca nu-l cunosc, care au fost motivele pentru care ei au facut aceste declaratii, adica e in derulare. Si ca sa spui despre cineva ca e vinovat inainte sa se hotarasca definitiv daca-i vinovat mi se pare ca e interes", a explicat el.

Printre obligatiile controlului judiciar dispus in cazul lui Voiculescu se numara si aceea de a se prezenta de doua ori pe saptamana, luni si vineri, la sediul Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Ilfov.

Tribunalul Bucuresti a respins, in 10 iulie, cererea lui Dan Voiculescu de ridicare a masurii controlului judiciar, dispusa de procurorii anticoruptie in dosarul in care acesta este cercetat pentru santaj, dupa ce ar fi amenintat, direct sau prin intermediari, trei oameni de afaceri, unul dintre ei incheind cu trusturile sale de presa contracte de publicitate de 900.000 de euro.

Sursa foto: MediafaxFoto