KMG International (denumit anterior The Rompetrol Group) a incheiat un acord definitiv privind transferul intregului pachet de actiuni ale Ecomaster Servicii Ecologice catre compania cu capital roman Oil Depol Service.

“Aceasta tranzactie face parte din strategia pe termen lung a grupului, care presupune un plan extins de investitii in domeniile esentiale ale business-ului – rafinare, avand ca principal activ al grupului – Rafinaria Petromidia, activitatile de trading in bazinele Marii Negre si Marii Mediterane, precum si activitatea de retail, prin intermediul unei retele de statii de distributie carburanti in 6 tari europene”, declara Azamat Zhangulov, vicepresedinte senior al KMG International.

Decizia de vanzare a companiei Ecomaster a fost luata in luna mai, cand Adunarea Generala a Actionarilor a aprobat de principiu transferul tuturor actiunilor catre Oil Depol Service. Inainte de tranzactie, capitalul companiei era controlat de Rompetrol Financial Group (99.63%) si Rompetrol Rafinare, Rompetrol SA, Rompetrol Well Services (fiecare detinand 0.12% din actiuni).

Ecomaster Servicii Ecologice este o companie specializata in oferirea de solutii ecologice integrate pentru deseurile industriale. Compania are o traditie de 13 ani in colectarea, tratarea si neutralizarea deseurilor periculoase. In 2010 a construit parcul industrial ecologic Ecopark, in Aricestii Rahtivani – Prahova, avand o capacitate proiectata de 240.000 metri cubi, oferind servicii de colectare, tratare si eliminare a deseurilor industriale.

Compania Oil Depol Sevice are sediul in judetul Constanta si a fost fondata in anul 1998, avand ca obiect de activitate servicii de decontaminare. Consultantul financiar pentru Oil Depol a fost BAC Investment Banking, iarconsilier fiscal si legal a fost Mirus Group.

In aceasta tranzactie, consultant finaciar pentru KMG International a fost UnicreditTiriac Bank.

KMG International, detinuta in totalitate de KazMunayGas, compania nationala de petrol si gaze din Kazahstan, are operatiuni in 12 tari si este un important jucator in regiunea Marii Negre si Marii Mediterane. Cu activitati in fiecare sector din domeniul petrolului si al gazelor, Rompetrol detine operatiuni in rafinare, petrochimie, retail, trading, explorare, productie si servicii industriale. La nivel european, grupul detine peste 1.000 de puncte de distributie in sase tari (Romania, Republica Moldova, Bulgaria, Franta, Spania, Georgia), care opereaza sub brandurile Rompetrol si Dyneff.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri