KMG International (denumit anterior The Rompetrol Group) a incheiat un acord definitiv privind transferul intregului pachet de actiuni ale Ecomaster Servicii Ecologice catre compania cu capital roman Oil Depol Service.

“Aceasta tranzactie face parte din strategia pe termen lung a grupului, care presupune un plan extins de investitii in domeniile esentiale ale business-ului – rafinare, avand ca principal activ al grupului – Rafinaria Petromidia, activitatile de trading in bazinele Marii Negre si Marii Mediterane, precum si activitatea de retail, prin intermediul unei retele de statii de distributie carburanti in 6 tari europene”, declara Azamat Zhangulov, vicepresedinte senior al KMG International.

Decizia de vanzare a companiei Ecomaster a fost luata in luna mai, cand Adunarea Generala a Actionarilor a aprobat de principiu transferul tuturor actiunilor catre Oil Depol Service. Inainte de tranzactie, capitalul companiei era controlat de Rompetrol Financial Group (99.63%) si Rompetrol Rafinare, Rompetrol SA, Rompetrol Well Services (fiecare detinand 0.12% din actiuni).

Ecomaster Servicii Ecologice este o companie specializata in oferirea de solutii ecologice integrate pentru deseurile industriale. Compania are o traditie de 13 ani in colectarea, tratarea si neutralizarea deseurilor periculoase. In 2010 a construit parcul industrial ecologic Ecopark, in Aricestii Rahtivani – Prahova, avand o capacitate proiectata de 240.000 metri cubi, oferind servicii de colectare, tratare si eliminare a deseurilor industriale.

Compania Oil Depol Sevice are sediul in judetul Constanta si a fost fondata in anul 1998, avand ca obiect de activitate servicii de decontaminare. Consultantul financiar pentru Oil Depol a fost BAC Investment Banking, iarconsilier fiscal si legal a fost Mirus Group.

Citeste si:
Compania farmaceutica Walmark, vanduta catre germanii de la Stada
Fondul de investitii Mid...

In aceasta tranzactie, consultant finaciar pentru KMG International a fost UnicreditTiriac Bank.

KMG International, detinuta in totalitate de KazMunayGas, compania nationala de petrol si gaze din Kazahstan, are operatiuni in 12 tari si este un important jucator in regiunea Marii Negre si Marii Mediterane. Cu activitati in fiecare sector din domeniul petrolului si al gazelor, Rompetrol detine operatiuni in rafinare, petrochimie, retail, trading, explorare, productie si servicii industriale. La nivel european, grupul detine peste 1.000 de puncte de distributie in sase tari (Romania, Republica Moldova, Bulgaria, Franta, Spania, Georgia), care opereaza sub brandurile Rompetrol si Dyneff.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
PROFI preia 18 magazine ale retailerului prahovean MAYA