Gheorghita Mateut a cerut, marti, un nou termen, pentru pregatirea apararii, in conditiile schimbarii incadrarii juridice, dar si recuzarea completului de judecata, ambele cereri fiind respinse de instanta, care i-au cerut acestuia sa fie concis, potrivit Digi24.

Avocatul lui Dan Voiculescu a solicitat instantei rejudecarea dosarului, precizand ca Ministerul Finantelor ar trebui sa se constituie parte civila, si nu Ministerul Agriculturii, ceea ce ar insemna ca dosarul sa se intoarca la prima instanta. In plus, Mateut a aratat, in pledoaria sa, ca Dan Voiculescu ar trebui judecat pentru tainuire, care se pedepseste cu maxim cinci ani, si nu pentru spalare de bani, care i-ar putea aduce o pedeapsa maxima de zece ani.

Sunt unii care au facut doar propaganda si anunta de ieri care va fi verdictul

In sala de judecata sunt prezenti, printre altii, Mircea Badea si Mihai Gadea, care a iesit pentru a da un interviu la Antena 3, postul pe care il conduce: "Daca se dau verdicte pe surse, eu sper ca nu are cum sa se intample asa ceva in tara noastra. Sunt unii care au facut doar propaganda si anunta de ieri care va fi verdictul", potrivit Hotnews.

Nu exista probe, nu exista martori, nu exista fapte

La randul sau, Mircea Badea a iesit in repetate randuri din sala pentru a acorda interviuri jurnalistilor de la Antena 3. "Lipsa de oxigen din sala i-a ajuns si pe judecatori. Doamna judecatoare (n.r - Camelia Bogdan) era foarte zambitoare dimineata, acum nu mai e. Dimineata a fost mai multa activitate din partea judecatorilor, acum se asculta pledoariile avocatilor". Jurnalistul Antena 3 mai spune ca o nota comuna a acestui proces este faptul ca "nu exista probe, nu exista martori, nu exista fapte".

Procurorul a cerut, luni seara, pedepse mai mari pentru toti inculpatii si aplicarea legii mai favorabile in acest caz, si anume a noului Cod penal. In cazul lui Dan Voiculescu pedeapsa maxima prevazuta de noua lege penala este de 10 ani de inchisoare.

Citeste si:

La termenul de luni, avocatii inculpatilor au inaintat aproximativ 40 de cereri. Avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghita Mateut a cerut sa fie audiati seful statului, Traian Basescu, primar general la vremea faptelor incriminate, fostii ministri ai Agriculturii Ilie Sarbu si Dacian Ciolos, aceste cereri fiind respinse.

La fel s-a intamplat cu o solicitare privind audierea actualului ministru al Agriculturii, Daniel Constantin. Mateut a mai cerut recuzarea completului de judecata, pe motiv ca aceeasi judecatori care au pus sechestru pe bunurile fiicelor lui Dan Voiculescu au decis si in cazul contestatiei referitoare la aceasta masura, si aceasta solicitare fiind respinsa.

Sursa foto: Mediafax Foto