Ioan Niculae a precizat miercuri la sediul DIICOT, unde este audiat in dosarul Romgaz-Interagro, ca nu a facut nimic ilegal si ca daca nu s-ar fi consumat gazele, ar fi existat riscul de explozii, precizand ca Romania consuma doar o treime din totalul de gaze exploatate la nivel national.

Ioan Niculae s-a prezentat miercuri la DIICOT pentru a fi audiat in dosarul de crima organizata privind prejudicierea SNGN Romgaz. La intrarea in sediul DIICOT, Niculae a aratat ca nu intelege rostul acestui dosar si ca, strict din punctul sau de vedere, nu a facut nimic ilegal.

Mai mult, a precizat Niculae, Romania consuma doar o treime din gazul exploatat la nivel national iar, daca acesta nu este consumat, exista riscul aparitiei de explozii ce ar putea implica si morti, din cauza presiunii foarte mari a gazelor. Ioan Niculae a mai aratat ca nu se considera vinovat pentru ca practic Guvernul Romaniei l-a invitat la masa tratativelor iar el nu a facut decat sa deruleze o afacere, noteaza Mediafax.

La DIICOT mai sunt audiati sotia acestuia, Domnita Niculae, vicepresedintele ANRE Eugen Georgescu si fostul secretar de stat in Ministerul Economiei Dan Victor Alesandru si Tudor Serban, secretar de stat in Ministerul Economiei in mandatul lui Adriean Videanu. Toate aceste persoane au fost chemate la audieri, ocazie cu care li se va prezenta si expertiza proaspat intocmita in acest caz, au precizat surse judiciare.

Omul de afaceri Ioan Niculae este urmarit penal, alaturi de apropiati ai sai, pentru subminarea economiei nationale, fapta care dupa intrarea in vigoare a noilor coduri s-a preschimbat in instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave. In acelasi dosar, fostul ministru al Economiei Adriean Videanu este acuzat de abuz in serviciu pentru ca l-ar fi favorizat pe omul de afaceri.

Sfidarea masurii de sechestru asigurator

Ioan Niculae mai este acuzat de sustragere de sub sechestru si spalare de bani, pentru ca a instrainat mai multe bunuri pe care procurorii instituisera sechestru asigurator. Potrivit procurorilor DIICOT, acesta a instrainat fara drept, cu complicitatea unor functionari de la Cadastru, imobile si partile sociale detinute la firmele sale. Potrivit procurorilor, Varujan Vosganian si Adriean Videanu, in perioada in care au fost ministri ai Economiei, au aprobat si sustinut in Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale lui Ioan Niculae si au folosit unitatea nationala de interes strategic SNGN Romgaz in interesul privat al SC Interagro SA - firma a omului de afaceri -, producand un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari.

In 7 octombrie 2013, plenul Senatului a respins solicitarea privind inceperea urmaririi penale in cazul lui Varujan Vosganian, votul fiind covarsitor impotriva cererii procurorului general al Parchetului instantei supreme.

Intr-un alt dosar, cunoscut ca dosarul "mita la PSD", Niculae a fost trimis in judecata de DNA, in 2012, alaturi de liderul PSD Braila, Gheorghe Bunea, directorul Viorel Barac de la InterAgro si Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, toti fiind acuzati in legatura cu finantarea partidelor politice. In noiembrie 2013, Judecatoria Sectorului 1 i-a achitat pe cei patru, decizia nefiind insa definitiva. Ioan Niculae detine, conform topului Forbes, o avere de 1,2 miliarde de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri