Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de inchisoare cu executare in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare, a declarat, inainte de a afla sentinta , ca nu este speriat de verdict, precizand ca situatia "nedreapta" in care se afla este ca un cosmar pentru el. Omul de afaceri a fost prezent, vineri dimineata, la Inspectoratul Judetean de Politie Ilfov, dupa care a mers la sediul SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco), unde se aflau Gheorghita Mateut, avocatul sau, Sorin Pantis, inculpat in dosarul ICA, dar si fiica sa, Camelia Voiculescu.

Dupa ce a plecat de la IPJ Ilfov, unde a fost chemat intr-un dosar in care este acuzat de santaj, Dan Voiculescu a ajuns la sediul Grivco SA unde se afla si Sorin Pantis, fost director general executiv al companiei care a devenit, dupa privatizare, actionar 100% in ICA.

Intr-un text postat vineri pe blogul personal, Voiculescu se scuza fata de ceilalti 12 inculpati din dosarul ICA, care "au de suferit", alaturi de ceilalti, "pentru ca Traian Basescu doreste sa se razbune pe principalul sau adversar politic". "Ceea ce regret cel mai mult in dosarul ICA este faptul ca, oameni nevinovati, care toata viata lor au fost cinstiti, sunt acum tarati fara vina intr-un proces politic nedrept".

Sentinta finala a fost anuntata in jurul orei 14:30 la Curtea de Apel din Bucuresti, insa Dan Voiculescu a nu a fost prezent la instanta pentru a afla verdictul, pe care l-a asteptat la sediul Grivco.

"Ma duc acasa, fac o baie si astept sa vina cine vine, ca nu stiu care-s regulile”, a spus omul de afaceri dupa ce a plecat de la sediul IPJ Ilfov, adaugand ca va ajunge acasa dupa ce trece "pe la birou".

Citeste si:
Cererea lui Dan Voiculescu, de anulare a pedepsei, analizata pe 6...
Cererea lui Dan Voiculescu,...

Fondatorul PC a fost prezent, dimineata, la sediul Inspectoratului Judetean de Politie Ilfov, unde a fost chemat intr-un dosar in care este acuzat de santaj, in aceeasi zi in care judecatorii vor da sentinta definitiva in procesul ce vizeaza privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

Fostul senator a spus ca a dormit foarte bine si nu este stresat inainte de sentinta finala, intrucat a petrecut timpul cu familia, a baut doua pahare de vin alb si a mancat varza calita.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
DEFINITIV! Voiculescu ramane cu condamnarea de 10 ani de inchisoare