Nicusor Constantinescu a fost suspendat, luni, din functia de presedinte al Consiliului Judetean Constanta, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a decis, saptamana trecuta, mentinerea deciziei de arestare preventiva in cazul acestuia.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Constanta, decizia de suspendare a lui Nicusor Constantinescu din functia de presedinte al Consiliului Judetean a fost luata dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a mentinut, in 7 august, masura arestarii preventive in cazul acestuia, potrivit Mediafax.

”Avand in vedere comunicarea Curtii de Apel Bucuresti inregistrata la Prefectura Constanta, cu nr. 7988/11.08.2014 a dispozitivului Incheierii Curtii de Apel Bucuresti nr. 588/07.08.2014, prin care a fost inlocuita masura controlului judiciar cu masura arestarii preventive pentru 30 de zile a presedintelui Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Daniel Constantinscu, luni, prefectul judetului Constanta, Radu Volcinschi, a emis ordinul prin care se constata suspendarea de drept a mandatului sefului CJ Constanta, pana la incetarea masurii arestarii preventive. Compartimentul controlul legalitatii actelor si contencios administrativ va comunica prezentul ordin lui Nicusor Daniel Constantinescu, Consiliului Judetean Constanta si Secretarului General al Judetului”, se arata in comunicatul Prefecturii Constanta.

Sursa citata mai precizeaza ca acest ordin poate fi atacat in instanta de contencios administrativ. Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a primit mandat de arestare preventiva, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a mentinut, in 7 august, decizia in acest sens luata de Tribunalul Capitalei. Hotararea Curtii de Apel este definitiva.

Tribunalul Bucuresti a dispus din nou, in 23 iulie, arestarea lui Nicusor Constantinescu, urmare a propunerii facute de DNA dupa mediatizarea unor imagini in care presedintele CJ Constanta fumeaza la terasa unui restaurant din New York. Decizia a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Citeste si:
Premierele legale din 2015: "eroii" sunt Toni Grebla si Elena Udrea
Toni Grebla si Elena Udrea,...

In motivarea deciziei de arestare, Tribunalul Bucuresti a aratat ca presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, a incalcat in mod flagrant obligatiile care i-au fost impuse in cadrul controlului judiciar, el neavand nicio justificare. In acelasi document, judecatorul a mai spus ca nu s-a facut dovada necesitatii ca Nicusor Constantinescu sa ramana pe teritoriul altui stat pentru a se trata, precizand ca exista posibilitatea efectuarii unui astfel de tratament si pe teritoriul Romaniei.

Pe numele lui Constantinescu a mai fost emis un mandat international de arestare, dupa ce acesta nu a revenit in tara in urma unei operatii facute in SUA. Masura de arestare, dispusa de Tribunalul Capitalei, nu a fost insa mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti, motiv pentru care mandatul a fost anulat.

In motivarea primei decizii de arestare, Tribunalul Capitalei spunea, despre continutul unei scrisori medicale depuse la instanta de Nicusor Constantinescu, ca acesta se regaseste, in mare parte, intr-un email trimis de presedintele CJ Constanta doctorului care a emis documentul si a carui semnatura "difera izbitor fata de cea existenta pe alte inscrisuri". Pe de alta parte, intr-o alta cauza, Curtea de Apel Bucuresti a mentinut, la 1 august, decizia de ridicare a controlului judiciar dispus in cazul lui Constantinescu.

Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in trei dosare penale. Intr-unul dintre acestea este acuzat ca nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, in altul ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, iar in cel de-al treilea pentru ca a atribuit nelegal terenuri. Intr-un alt dosar, seful CJ Constanta este cercetat pentru luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce in casa lui au fost gasite, la perchezitii, 15 cartuse de 9 milimetri.

Citeste si:
Care au fost marile dosare de coruptie din 2014
Marile dosare de coruptie din...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Marile fiefuri PSD, afectate de problemele penale ale liderilor