Dan Voiculescu, condamnat la zece ani de inchisoare in dosarul in care este acuzat de privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), va executa pedeapsa in regim inchis, a decis, luni, o comisie din cadrul Penitenciarului Rahova.

Aceeasi comisie va stabili si in ce penitenciar va executa pedeapsa Voiculescu. Perioada de carantina de 21 de zile pentru condamnatii din dosarul ICA s-a incheiat in 28 august. Legea prevede ca persoanele condamnate la mai mult de trei ani de inchisoare executa pedeapsa in regim de inchis. Regimul de detentie se stabileste si in functie de varsta detinutului, starea de sanatate si antecedentele penale ale acestuia, subliniaza Mediafax.

Dan Voiculescu are 67 de ani, iar Gheorghe Mencinicopschi, condamnat in acelasi dosar, 65 de ani. Potrivit prevederilor legale, ei ar putea fi eliberati dupa ce executa o treime din pedeapsa, intrucat au implinit 60 de ani.
Voiculescu, alaturi ceilalti sase condamnati la pedepse cu executare din dosarul ICA - Sorin Pantis, Jean Catalin Sandu, Corneliu Popa, Flavius Adrian Pop, Vlad Nicolae Savulescu si Gheorghe Mencinicopschi - se afla incarcerati, din 8 august, la Penitenciarul Rahova.

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv, in 8 august, in dosarul privatizarii ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, si Sorin Pantis, fost ministru, la sapte ani de inchisoare.

In acelasi dosar, fostul director al Agentiei Domeniilor Statului (ADS) Corneliu Popa, a fost condamnat la opt ani de inchisoare, iar Jean Catalin Sandu, fost sef al Directiei Juridice din ADS, a primit sase ani de inchisoare. Tot la sase ani de inchisoare a fost condamnat Vlad Nicolae Savulescu, fost sef al Directiei de Privatizare-Concesionare din ADS.

Citeste si:
Pantis si alti trei condamnati in dosarul ICA s-au predat
Sorin Pantis si alti trei...

Flavius Adrian Pop, fost sef de serviciu in ADS, a fost condamnat la cinci ani cu executare. Gheorghe Sin si Constantin Baciu au primit patru ani de inchisoare cu suspendare, iar Vica Ene si Grigore Marinescu, trei ani, tot cu suspendare.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Dan Voiculescu si alti condamnati in dosarul ICA au ajuns la Rahova