Curtea de Apel Bucuresti a constat marti ca omul de afaceri Dinu Patriciu a decedat, insa a decis sa amane discutarea cererii de incetare a procesului penal formulata de avocatii acestuia.

Cartea scrisa de Dinu Patriciu: 5 idei care mi-au placut

"Vom constata ca a intervenit decesul apelantului intimat care este un fapt de notorietate. (...) Incetarea procesului penal va fi luata in discutie in cadrul dezbaterilor si nu la acest moment procesual", a spus presedintele completului de judecata, scrie Mediafax.

La termenul de marti sunt audiati mai multi inculpati din dosar. Omul de afaceri Dinu Patriciu, in varsta de 64 de ani, a murit pe 19 august, la Londra, acesta suferind de mai multi ani de cancer. Dinu Patriciu a fost achitat, la 28 august 2012, de Tribunalul Bucuresti in dosarul Rompetrol, in care procurorii au cerut pedeapsa maxima, de 20 de ani de inchisoare, pentru infractiuni printre care delapidare, spalare de bani si manipularea pietei.

Totodata, instanta i-a achitat si pe ceilalti 11 inculpati din dosar, printre care Sorin Rosca Stanescu, Sorin Pantis si Gabriela Anghelache. In septembrie 2006, omul de afaceri Dinu Patriciu a fost trimis in judecata in dosarul Rompetrol, pentru delapidare, spalare de bani si asociere pentru savarsirea de infractiuni. El este invinuit si de manipularea pietei prin tranzactii sau ordine de tranzactionare care dau sau ar putea da semnale false sau care induc in eroare in legatura cu cererea, oferta sau pretul instrumentelor financiare si care mentin, prin actiunea uneia sau a mai multor persoane actionand impreuna, pretul unuia sau al mai multor instrumente financiare, la un nivel anormal ori artificial, coroborate cu prevederile unui articol din Legea 297 din 2004 privind piata de capital. O alta infractiune imputata lui Patriciu este cea de dezvaluire de informatii privilegiate, dar si de initiere sau constituire a unui grup infractional organizat.

Citeste si:
Patru fosti ministri pot fi urmariti penal
Klaus Iohannis a trimis MJ...

Alaturi de el, in acest caz mai sunt inculpati Alexandru Bucsa, Petrica Grama, Florin Iulian Aldea, Cerasela Elena Rus, Claudiu Simulescu, Sorin Stefan Rosca Stanescu, Sorin Pantis, Victor Eros, Paul Gabriel Miclaus, Elena Albu si Gabriela Victoria Anghelache. Senatorul Sorin Rosca Stanescu este acuzat de utilizare a informatiei privilegiate si de aderare sau sprijinire sub orice forma a unui grup infractional organizat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Fostul ministru de Finante Mihai Tanasescu, pus sub urmarire penala