Petrom a investit 10 miliarde de euro in ultimii noua ani si mizeaza pe faptul ca investitiile vor continua, cu o cadenta de un miliard de euro anual, sustine presedintele OMV Petrom, Mariana Gheorghe. Cu o conditie: un mediu fiscal pozitiv.

"Vom continua investitiile si vom aloca in continuare un miliard de de euro pe an daca sunt conditii de afaceri corecte si un mediu fiscal si de reglementare pozitiv, care sprijina investitiile, adica fix costul tehnologiei, costul gasirii de noi resurse", a spus Mariana Gheorghe, sefa Petrom.

Ea mai afirmat ca Romania va avea crestere economica in continuare, chiar daca nu se va ridica la nivelul de anul trecut, de 2 - 3% care, ceea ce va genera o cresterii a cererii de carburanti.

Taxele introduse incepand de anul trecut, printre care taxa pe stalp si impozitul pe veniturile suplimentare din liberalizarea preturilor la gaze, au echivalat cu o crestere de 90% a redeventelor petroliere platite de OMV Petrom. Compania a platit in primul semestru taxe suplimentare la bugetul de stat in valoare de aproximativ 370 de milioane de lei, din care 162 milioane de lei au reprezentat taxa pe stalp (aproximativ 36,8 milioane de euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri