In relatia paguboasa a Academiei Romane cu Grivco SA s-a mai consumat un episod: Academia a returnat firmei familiei Voiculescu banii primiti pentru arendarea unor terenuri in judetul Calarasi, dar contractul de arenda nu a fost reziliat.

Condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu suspendare in dosarul privatizarii ICA, presedintele Fundatiei Patrimoniu a Academiei Romane, Gheorghe Sin, a facut o ultima favoare holdingului familiei lui Dan Voiculescu, Grivco SA. Fundatia returneaza aproape 700.000 de lei, primiti avans la arenda, in cadrul unei intelegeri incheiate de Academia Romana cu Grivco SA.

La 14 august 2006, Academia a parafat cu holdingul lui Voiculescu o dubioasa „conventie de cooperare tehnico-stiintifica si economica”, prin care Grivco se angaja sa ajute forul de stiinta sa recupereze 3.000 de hectare de teren agricol, din judetul Calarasi, de care fusese deposedat in perioada comunista. In decembrie 2006, a fost incheiat un act aditional, prin care suprafata ce trebuia retrocedata Academiei prin intermediul Grivco a crescut la 5.000 de hectare.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
Ministerul Transporturilor vrea sa dea mai multi bani catre Metrorex
Ministerul Transporturilor...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Afacere cu lavanda: cum sa faci zeci de mii din buchetele ornamentale