Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc s-a prezentat, joi dimineata, la sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), unde a fost chemat la audieri in dosarul legat de presupuse interventii la CNA pentru a-l favoriza la primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, cu scopul obtinerii licentei pentru un post TV.

Hrebenciuc a ajuns la DNA in jurul orei 11.30 si a declarat, la intrare, raspunzand unei intrebari, ca nu are calitatea de a spune daca va fi sau nu pus sub invinuire in acest dosar. Deputatul PSD a fost audiat de procurori, in acelasi dosar, si la 25 iulie, cand a spus ca a dat o declaratie de martor in cazul plangerii PPDD, in care le-a relatat anchetatorilor despre relatia institutionala dintre Parlament si Consiliul National al Audiovizualului (CNA).

Intrebat atunci, la intrarea in sediul DNA, in ce relatii este cu primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, Viorel Hrebenciuc a aratat ca nu este in nicio relatie cu acesta. Intrebat daca a intervenit la membrii CNA in favoarea lui Gheorghe Stefan, pentru obtinerea unei licente pentru un post de televiziune, Hrebenciuc a raspuns: "Da' de unde". De asemenea, intrebat daca a discutat cu membri ai CNA pentru favorizarea unei televiziuni in scopul obtinerii licentei, Hrebenciuc a spus: "Niciodata", precizeaza Mediafax.

Deputatul PPDD Liliana Minca, membru al Comisiei pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa din Camera Deputatilor, a depus o plangerea in luna iulie la adresa Laurei Georgescu, dupa ce in presa au fost difuzate inregistrari audio in care sefa CNA foloseste un limbaj licentios si face referire la anumite practici, pentru obtinerea de sponsorizari cu logistica in favoarea Consiliului. Plangerea are ca obiect infractiunile de luare de mita si trafic de influenta.

In plangere sunt mentionate si fragmente din inregistrarile cu Laura Georgescu, in care aceasta face referire la o posibila sponsorizare sau donatie a unor laptopuri pentru Consiliu. In acest dosar, la DNA au fost audiati presedintele Consiliului National al Audiovizualului, Laura Georgescu, si mai multi membri ai CNA.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri