Magistratii Curtii de Apel Constanta au decis ca Mircea Basescu, trimis in judecata in dosarul privind mita primita de la familia lui Bercea Mondial, va ramane in arest preventiv.

Mircea Basescu, trimis in judecata in dosarul privind mita primita de la familia lui Bercea Mondial, ramane in arest preventiv, au decis magistratii Curtii de Apel Constanta, hotararea instantei fiind definitiva, potrivit Mediafax.

Mircea Basescu a fost adus, vineri, la Curtea de Apel Constanta, pentru contestatia pe care avocatii sai au depus-o impotriva deciziei pronuntate, luni, de Tribunalului Constanta, care respinsese cererea privind inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Instanta a respins ca nefondata contestatia, decizia magistratilor fiind definitiva. Este a patra solicitare depusa de Mircea Basescu privind inlocuirea masurii arestului preventiv, toate cererile fiind respinse, la fel si contestatiile formulate la Curtea de Apel Constanta.

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost trimisi in judecata in 14 iulie, in stare de arest, in dosarul in care fratele presedintelui este acuzat ca, prin intermediul lui Capatana, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecatori sa dispuna o sentinta favorabila in procesul lui Bercea Mondial. Dosarul in care Mircea Basescu a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta, iar Marian Adrian Capatana pentru complicitate la aceasta infractiune a fost inregistrat la Sectia Penala a Tribunalului Constanta. Mircea Basescu si Marian Capatana au fost arestati in 20 iunie, dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice inregistrari facute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenta de care este acuzat fratele sefului statului.

Potrivit procurorilor, la inceputul anului 2011, dupa ce fata de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat masura arestarii preventive de catre Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-ar fi remis lui Mircea Basescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Capatana, in schimbul promisiunii ca fratele presedintelui va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea dosarului in care Bercea era judecat pentru tentativa de omor, respectiv ca si-a injunghiat un nepot, dar si pentru alte cereri incidente in acea cauza. Ulterior, pentru ca Bercea Mondial nu a fost pus in libertate, Florin Anghel i-ar fi dat lui Marian Capatana si suma de 350.000 de euro, in acelasi scop.

Citeste si:
Mircea Basescu va fi eliberat conditionat. Decizia este definitiva
Mircea Basescu va fi eliberat...

Anchetatorii sustin ca din suma totala de 600.000 de euro pe care Florin Anghel i-ar fi dat-o lui Marian Capatana, Mircea Basescu ar fi primit 250.000 de euro. Marian Capatana este acuzat ca si-a insusit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primiti de la Florin Anghel, pentru ca ar fi mijlocit remiterea banilor. In cauza a fost instituit sechestrul asigurator pe bunuri imobile aflate in proprietatea lui Mircea Basescu si Marian Capatana. Pe de alta parte, in urma unei plangeri facute de Mircea Basescu, ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, a fost trimis in judecata pentru santaj cu circumstante agravante, in stare de recidiva, in timp ce fiica interlopului, Izaura Anghel, si fratele ei minor, Grinica Ion Anghel, au fost deferiti justitiei pentru santaj cu circumstante agravante.

In acelasi dosar a fost trimis in judecata si Florin Anghel, fiul cel mare al lui Bercea Mondial, pentru trei infractiuni concurente de santaj, dintre care una in stare de recidiva, in timp ce mama acestuia, Fanica Anghel, a fost deferita justitiei pentru santaj. Tot Tribunalul Constanta judeca si acest dosar in care fratele presedintelui apare ca parte vatamata si in care inculpati sunt cei cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial - sotia acestuia, Fanica Anghel, cei doi fii si fiica, Florin, Grinica Ion si Izaura Anghel si concubinul acesteia din urma, Marius Constantin, acuzati de santajarea lui Mircea Basescu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Despagubirea infractorilor: Ce suma ar putea primi Mircea Basescu