Judecatoria Sectorului 5 a admis, in 4 septembrie, plangerea formulata de SC Ruxandra Trading SRL, in contradictoriu cu Adriean Videanu, si a desfiintat o ordonanta de clasare din 20 martie a Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, mentinuta in 6 mai, de un procuror ierarhic superior. Instanta a dispus trimiterea dosarului la Parchet, "in vederea completarii urmaririi penale sub aspectul savarsirii de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave fata de suspectul Videanu Adriean". Decizia este definitiva, astfel ca dosarul va fi trimis procurorilor, dupa redactarea motivarii, informeaza Mediafax.

"In baza art. 341 alin. 6 lit. b Cod procedura penala, admite plangerea formulata de petenta SC Ruxandra Trading SRL in contradictoriu cu intimatul Videanu Adriean. Desfiinteaza ordonanta de clasare nr. 586/P/2009 din 20.03.2014 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, mentinuta prin Ordonanta nr. 1103/II-2/2014 din 06.05.2014 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Dispune trimiterea dosarului nr. 586/P/2009 la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in vederea completarii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infr. de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave prev. de art. 297 N.C.pen rap. la art. 309 N.C.pen, cu aplic. art. 5 alin. 1 N.C.pen. fata de suspectul Videanu Adriean", se arata in decizia Judecatoriei Sectorului 5.

Societatea Ruxandra Trading SRL arata in plangere ca a fost prejudiciata cu 3,7 milioane de euro, din cauza unui act administrativ emis de Primaria Capitalei, in mandatul lui Adriean Videanu, prin care s-a dispus demolarea unei cladiri ce apartinea acestei firme. Potrivit acelui document, cladirea ar fi fost construita fara autorizatie, pe un teren proprietatea municipiului Bucuresti, pe care Primaria Capitalei urma sa construiasca sediul Liceului Francez. In plangerea depusa la Parchet erau vizati trei angajati ai Primariei Capitalei, respectiv arhitectul sef, directorul Directiei Inspectie si directorul Directiei Juridice, dar cercetarile s-au extins ulterior si la primarul general de la acea vreme, Adriean Videanu. In final, pentru cei patru s-a decis neinceperea urmaririi penale, iar procurorul de caz de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a clasat plangerea in 20 martie 2014. Dispozitia a fost mentinuta in 6 mai, de un procuror ierarhic superior.

Decizia a fost contestata de reprezentantii firmei Ruxandra Trading atat la procurorul de caz, cat si la superiorul acestuia, iar dupa respingerea contestatiilor, si la Judecatoria Sectorului 5, care a dispus retrimiterea cauzei la Parchetul instantei supreme.