Doi primari si doi vicepremari, precum si alti opt alesi locali, au fost gasiti incompatibili ca urmare a exercitarii simultane de functii, a constatat Agentia Nationala de Integritate (ANI).

Intr-un comunicat de presa transmis joi dimineata, ANI precizeaza ca sunt in incompatibilitate ca urmare a exercitarii simultane de functii si calitati un numar de 12 fosti sau actuali alesi locali - doi primari, doi viceprimari, un consilier judetean, un fost consilier judetean, cinci consilieri locali si un fost consilier local.

Astfel, ANI a constatat ca viceprimarul din Piatra Neamt Monica Elena Anton s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 27.06.2012 - 26.04.2013, intrucat simultan cu functia de ales local a detinut atat calitatea de avocat in cadrul Cabinetului Individual de Avocatura ”Monica Anton”, cat si pe cea de practician in cadrul Cabinetului Individual de Insolventa ”Anton Elena Monica”, informeaza Mediafax.

ANI a constatat starea de incompatibilitate si in cazul lui Gheorghe Vasiloiu, consilier judetean in Consiliul Judetean Neamt intrucat in 28 august 2008 societatea comerciala la care a fost administrator si membru in consiliul de administratie si la care este asociat a incheiat cu Consiliul Judetean Neamt un contract de asociere pe o perioada de cinci ani, prin care a fost alocata suma de 108.000 de lei pe luna pana la data de 31 decembrie 2008 si suma de 90.000 de lei pe luna incepand cu 1 ianuarie 2009.

In stare de incompatibilitate s-a aflat, in intervalul 28.02.2011 - 20.06.2012, si fostul consilier judetean in CJ Botosani Ioan Strujan intrucat in perioada exercitarii mandatului de consilier judetean societatea comerciala la care a detinut functia de administrator a incheiat contracte de prestari servicii cu Consiliul Judetean Botosani si institutii din subordinea acestuia.

Potrivit ANI, s-au aflat in incompatibilitate si doi primari - Alin Banica Stanciu, primarul comunei Izvoarele din judetul Giurgiu, si Ioan Vesa, primarul comunei Brazii din judetul Arad -, precum si Sorin Avram, viceprimarul comunei bistritene Lesu, care au detinut simultan si functia de ales local si pe cea de administrator al unei societati comerciale, respectiv titular al unei intreprinderi individuale.

In situatii de incompatibilitate s-au aflat si cinci consilieri locali - Gheorghe Sandulescu, consilier in comuna teleormaneana Stejaru, Ion Hornea, consilier in comuna Timna (Mehedinti), Leon-Gabriel Georgescu, consilier in comuna Dobresti (Arges), Costel Maru, consilier in comuna Tanasoaia (Vrancea), si Petre Petricioaia, consilier la Rosiorii de Vede (Teleorman). In cazul a patru dintre acestia, ANI a constatat ca, simultan cu functia de consilier local, au fost si angajati ai primariei, iar consilierul din Rosiorii de Vede a detinut si functia de cenzor la societatea comerciala al carei actionar este Consiliul Local.

Totodata, ANI s-a sesizat si in cazul unui fost consilier local la Caransebes, Petru Albai, intrucat in perioada mandatului sau societatea comerciala la care a detinut functia de administrator a incheiat un contract de prestari servicii cu Spitalul Municipal de Urgenta Caransebes, aflat in subordinea CL Caransebes.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri