Sediile mai multor firme din judetele Bistrita-Nasaud, Bihor, Cluj si Maramures au fost perchezitionate de politisti, care cauta probe intr-un dosar cu 16 persoane suspecte ca au acoperit taieri ilegale de lemne.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Inspectoratul Judetean de Politie Bistrita-Nasaud, anchetatorii fac cercetari cu privire la activitatea a 16 persoane fizice si juridice, banuite de punere in circulatie fara drept de documente cu regim special, evaziune fiscala, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals si instigare la taiere ilegala de arbori, potrivit Mediafax.

Conform sursei citate, cele 16 persoane sunt banuite ca, in perioada ianuarie 2013 - septembrie 2014, ar fi ridicat ilegal documente cu regim special, respectiv avize de insotire a materialului lemnos, facturi si chitante fiscale, pe care le-ar fi completat cu date fictive sau ar fi instigat alte persoane la savarsirea acestor fapte.
“Documentele ar fi fost vandute unor agenti economici din mai multe judete, in scopul acoperirii unor taieri ilegale de arbori, a unor achizitii ilegale de material lemnos sau pentru sustragerea de la plata catre bugetul de stat a unor obligatii fiscale, fapte prin care s-ar fi produs un prejudiciu estimat la 800.000 de lei”, se arata in comunicat.

Astfel, 98 de politisti au facut 28 de perchezitii la domiciliile si sediile sociale ale unor societati comerciale, situate in judetele Bistrita-Nasaud, Bihor, Cluj si Maramures. De asemenea, politistii au perchezitionat si 20 de autovehicule ce apartin persoanelor fizice si juridice in cauza.
In urma perchezitiilor, sase persoane ar urma sa fie duse la audieri.

Sursa foto: Shutterstock.com/Padure

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri