Procurorii anticoruptie fac luni perchezitii la Consiliul Judetean Brasov si la locuintele presedintelui si vicepresedintelui CJ, intr-un dosar de coruptie in care sunt vizati mai multi funcitonari, conform unor surse judiciare.

Conform surselor citate, procurorii anticoruptie ridica mai multe documente de la Consiliul Judetean Brasov si de la locuintele presedintelui CJ, Artistotel Cancescu (PNL), si vicepresedintelui Mihai Pascu. Directia Nationala Anticoruptie arata, intr-un comunicat de presa, ca perchezitiile au loc la 15 adrese din municipiul Brasov si din localitati invecinate, din care doua la institutii publice de interes local, trei la sediile unor societati comerciale si zece la locuintele unor persoane fizice, noteaza Mediafax.

"Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Brasov efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie", a precizat DNA. Potrivit surselor judiciare, perchezitiile vizeaza posibile fapte de coruptie, care ar fi fost comise de functionari din Consiliul Judetean si de oameni de afaceri locali.

Sursele citate au precizat ca in atentia anchetatorilor sunt mai multe firme cu care CJ Brasov ar fi incheiat contracte de achizitii publice. La finalul perchezitiilor vor fi duse la audieri mai multe persoane, suspecti si martori in aceasta cauza.

Actiunea procurorilor DNA este sprijinita de Serviciul Roman de Informatii si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei. Aristotel Cancescu este presedintele al CJ Brasov din 2000, fiind la al patrulea mandat. El este liderul PNL Brasov, iar in legislaturile 1992-1996 si 1996-2000 a fost senator.

Citeste si:
Ninsoare in 5 judete. Drumarii de la CNAIR intervin cu 600 utilaje
Ninsoare in 5 judete....

Sursa foto: Coruptie/ Shutterstock.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
UPDATE Procurorii DNA fac perchezitii la sediul judetean al PSD Arad