Una dintre firmele vizate de ancheta DNA pentru contracte de achititii publice atribuite ilegal de Consiliul Judetean Brasov este SC Gotic SRL, apartinand deputatului PC Ion Dinita si care are o serie de contracte cu CJ Brasov si cu primarii din judet.

Surse judiciare au declarat corespondentului MEDIAFAX ca ancheta procurorilor DNA vizeaza contracte de achizitii publice atribuite ilegal de catre Consiliul Judetean, una dintre firmele beneficiare fiind SC Gotic SRL. SC Gotic SRL ii are printre actionari pe deputatul PC Ion Dinita, lider al filialei judetene Brasov a PC.
SC Gotic SA Brasov, infiintata in anul 1994, are ca obiect de activitate constructii civile, lucrari de drumuri, retele de apa si canalizare, precum si inchirieri de utilaje.
Alaturi de deputatul Ion Dinita, la Sc Gotic mai sunt actionari si Razvan-Ioan Dinita, in varsta de 25 de ani, si Valerica Dinita. Imputernicit al firmei este Victor Balasoiu, conform datelor de la Registrul Comertului, potrivit Mediafax.

Conform declaratiei de interese depuse in 10 iunie 2014 de deputatul PC Ion Dinita, SC Gotic SA a incheiat, incepand cu 2007, o serie de contracte cu Consiliul Judetean Brasov, precum si cu primariile mai multor orase si comune din judet, precum si cu Agentia de Dezvoltare Durabila a Judetului Brasov si cu CNADNR, prin Directia Regionala de Drumuri Brasov. Astfel, firma a incheiat 13 contracte cu Consiliul Judetean Brasov, incepand cu 2007. Valoarea totala a contractelor incheiate de SC Gotic cu CJ Brasov si cu primarii din mai multe localitati, intre care Fagaras, Sighisoara, Rasnov, Rupea, Cristian, este de peste 112 milioane de lei. Sursele judiciare citate spun ca Aristotel Cancescu ar fi controlat intreaga activitate de atribuire a contractelor catre firme ale unor apropiati ai conducerii Consiliului Judetean Brasov.

Procurorii DNA fac pechezitii, luni, la Consiliul Judetean Brasov si la locuintele presedintelui CJ Aristotel Cancescu si vicepresedintelui Mihai Pascu (PC), intr-un dosar in care sunt vizati mai multi functionari, pentru fapte de coruptie. Conform unor surse judiciare, procurorii anticoruptie ridica mai multe documente de la Consiliul Judetean Brasov si de la locuintele presedintelui CJ, Artistotel Cancescu (PNL), si vicepresedintelui Mihai Pascu. De asemenea, au loc perchezitii si la sediul Directiei Judetene de Urbanism Brasov, mai spun sursele citate. Perchezitiile vizeaza posibile fapte de coruptie, care ar fi fost comise de functionari din Consiliul Judetean si de oameni de afaceri locali. Sursele citate precizau ca in atentia anchetatorilor sunt mai multe firme cu care CJ Brasov ar fi incheiat contracte de achizitii publice. La finalul perchezitiilor vor fi duse la audieri mai multe persoane, suspecti si martori in aceasta cauza.

Directia Nationala Anticoruptie arata, intr-un comunicat de presa, ca perchezitiile au loc la 15 adrese din municipiul Brasov si din localitati invecinate, din care doua la institutii publice de interes local, trei la sediile unor societati comerciale si zece la locuintele unor persoane fizice. "Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Brasov efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie", a precizat DNA. Aristotel Cancescu este presedintele al CJ Brasov din 2000, fiind la al patrulea mandat. El este liderul filialei judetene Brasov a PNL, iar in legislaturile 1992-1996 si 1996-2000 a fost senator.

Sursa foto: Shutterstock.com/Justitie

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri