Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Brasov, Aristotel Cancescu, suspectat de fapte de coruptie, a fost retinut, in aceasta seara, pentru 24 de ore, de catre procurorii DNA, dupa ce, in cursul diminetii, au avut loc pechezitii la locuinta acestuia si la sediul CJ.

Aristotel Cancescu a iesit in jurul orei 19.15 din sediul DNA Brasov, incatusat si fara sa faca declaratii presei, dupa ce a fost audiat peste sase ore de catre procurorii anticoruptie, anunta Mediafax.

Presedintele CJ Brasov a iesit din sediul DNA insotit de catre doi procurori si a fost urcat intr-o masina, urmand sa fie dus in arestul IPJ Brasov. La ora transmiterii acestei stiri, vicepresedintele Consiliului Judetean Brasov Mihai Pascu, vizat in acelasi dosar, se afla inca in sediul DNA pentru audieri.

Audieri la DNA Brasov - filmul evenimentelor

Aristotel Cancescu si Mihai Pascu au fost adusi, luni dupa-amiaza, la audieri la DNA Brasov, in urma perchezitiilor facute la locuintele lor, precum si la Consiliul Judetean Brasov, la Directia Judeteana de Urbanism si la sediul fimei Gotic apartinand deputatului PC Ion Dinita, lider al filialei judetene a partidului.

La sediul DNA Brasov au fost adusi pentru audieri si administratorul public al judetului Brasov, Radu Ispas, adjunctul sefului Directiei de Cooperare si Integrare Europeana din CJ, Nicoleta Pelea, si Viorel Costea, directorul regional al Directiei Drumuri si Poduri Brasov.

Ion Dinita a fost audiat de procurorii anticoruptie in paralel cu desfasurarea perchezitiilor, el fiind ulterior lasat sa plece. Sursele judiciare declarau ca ancheta vizeaza contracte de achizitii publice care ar fi fost atribuite ilegal de Consiliul Judetean Brasov.

Potrivit surselor citate, Aristotel Cancescu ar fi controlat intreaga activitate de atribuire a contractelor catre firme ale unor apropiati ai conducerii Consiliului Judetean Brasov.

La intrarea in sediul DNA Brasov, Mihai Pascu a spus ca ancheta procurorilor vizeaza doua contracte incheiate de CJ in 2008 si 2009, inainte ca el sa fie numit vicepresedinte al institutiei.

Potrivit acestuia, unul dintre contracte vizeaza lucrari la un drum judetean, iar celalalt constructia unor terenuri de sport. Pascu a spus ca aceste contracte au fost semnate cu mult inainte ca el sa fie numit vicepresedinte al CJ Brasov, in anul 2012. ”Contractele au fost verificatede Curtea de Conturi, care a semnalat la terminarea raportului, in acest an, niste probleme de care evident stiam”, a mai spus Mihai Pascu.

Cine este Aristotel Cancescu

Aristotel Cancescu este presedintele CJ Brasov din anul 2000, fiind la al patrulea mandat. El este liderul filialei judetene Brasov a PNL, iar in legislaturile 1992-1996 si 1996-2000 a fost senator.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri