Procurorii DIICOT au efectuat luni perchezitii de amploare, in municipiul Craiova, intr-un dosar de evaziune fiscala cu materiale de constructii, prejudiciul adus bugetului de stat in acest caz fiind estimat la 9 milioane de lei.

Un numar de 14 suspecti urmeaza sa fie dusi la audieri, in urma actiunii procurorilor. In acest caz sunt implicate si doua dintre cele mai mari magazine de profil din Romania. Anchetatorii efectueaza perchezitii si la sediile celor doua firme, dupa ce prejudiciul adus bugetului de stat in acest caz este estimat la peste 9 milioane de lei. Potrivit procurorilor, in perioada octombrie 2011 – noiembrie 2012, membrii gruparii formate din 14 persoane au creat mai multe circuite economico-financiare fictive de livrari si achizitii intracomunitare de materiale de constructii, prejudiciind astfel bugetul consolidat al statului cu peste 9.200.000 de lei, potrivit Gazeta de Sud.

Membrii gruparii s-au folosit de o societate de tip off-shore, cu sediul in Cipru, precum si de mai multe societati comerciale deschise pe teritoriul Romaniei si interpuse in circuit, in mod sistematic, pentru acumularea tuturor obligatiilor fiscale catre stat, cu consecinta imediata a insusirii unor importante sume de bani si, implicit, a prejudicierii bugetului consolidat al statului. Societatile comerciale folosite in acest scop nu aveau patrimoniu, nici salariati, nici spatii de depozitare, iar perioada de functionare era una de scurta durata. Cu toate acestea in acte societatile interpuse figurau ca “furnizori” pentru beneficiarii finali ai activitatii infractionale SC Ambient SA Sibiu si SC Mitliv SRL Craiova.

Conform B1 TV, cei 14 sunt suspectati ca ar fi implicati intr-un dosar de evaziune fiscala cu materiale de constructii. Exista informatii conform carora suspectii au prejudiciat statul cu peste 9 milioane de lei. Unul dintre suspecti este afaceristul Liviu Cioana, proprietarul MitLiv, care are o avere estimata la circa 14 milioane de euro, compania sa avand anul trecut a avut o cifra de afaceri de peste 50 de milioane de euro.

Ambient Sibiu, unul dintre cei mai mari retaileri de bricolaj, pe lista anchetatorilor

Ambient SA, unul dintre cei mai mari retaileri de bricolaj din Romania, cu afaceri care la nivelul anului trecut s-au cifrat la aproximativ 140 de milioane de euro, apare pe lista procurorilor DIICOT in dosarul de evaziune fiscala. Retailerul este unul dintre cele mai mari business-uri de profil din Romania, companie care la nivelul anului trecut s-a situat in topul jucatorilor pe piata locala. Ambient Sibiu este un business de familie condus de catre omul de afaceri Ioan Ciolan.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri