Ernst&Young (EY) a raportat in anul fiscal 2014 venituri globale de 27,4 miliarde de dolari, o crestere cu 6,8% fata de anul trecut. Biroul din Romania, cu peste 1.000 de clienti, a inregistart cea mai mare rata de crestere din cele 22 de tari unde compania este prezenta in Europa Centrala si de Est (ECE), dupa Turcia.

"In Romania, EY a avut un an foarte bun. Am oferit servicii pentru mai mult de 1.000 de clienti atat din Romania, cat si din strainatate. De asemenea, pentru al doilea an consecutiv, suntem cea mai dinamica firma de consultanta si audit, inregistrand cea mai mare rata de crestere din cele 22 tari unde EY este prezenta in Europa Centrala si de Sud-Est, dupa Turcia", a declarat, intr-un comunicat, Bogdan Ion, country managing partner, EY Romania, informeaza Mediafax.

Compania nu a precizat nivelul veniturilor din Romania si nici rata de crestere fata de anul trecut. La nivel global, EY anunta venituri globale in valoare de 27,4 miliarde dolari pentru anul fiscal care s-a incheiat la 30 iunie 2014, o crestere de 6,8% fata de anul fiscal 2013 in moneda locala si un avans de 6% al veniturilor companiei exprimate in dolari americani.

Toate liniile de servicii EY au continuat sa creasca in 2014, astfel ca asistenta in afaceri a inregistrat o crestere de 14,4%, serviciile de asistenta in tranzactii de 6,5%, serviciile de audit au crescut cu 4,5%, iar consultanta fiscala cu 4,3%.

La nivelul tuturor ariilor geografice in care activeaza EY, cele doua Americi au inregistrat o crestere de 9,1% in anul fiscal 2014. Toate celelalte zone - Europa, Orientul Mijlociu, India si Africa (EMEIA), Japonia si Asia-Pacific - au cunoscut cresteri mai mari de 5% in moneda locala.

Citeste si:
Cine sunt beneficiarii reali ai amnistiei?
Cine sunt beneficiarii reali...

Pietele emergente vor continua sa alimenteze cresterea economica si in viitorul apropiat.

La nivelul pietelor emergente, veniturile EY au crescut per ansamblu cu 8,7%, in pofida conditiilor economice dure si a incetinirii economice din mai multe piete emergente cheie. Prin comparatie, nivelul de crestere de anul trecut a atins 12%.

"Pietele emergente vor continua sa alimenteze cresterea economica si in viitorul apropiat. Consideram ca pana in anul 2020, aproximativ 30% dintre veniturile noastre vor proveni de pe pietele emergente si ne-am fixat un plafon de investitii de 1,5 miliarde dolari pentru a sprijini aceasta crestere", a declarat Mark Weinberger, presedinte si dirctor executiv al EY.

Sectoarele in care EY a inregistrat cea mai rapida crestere au fost industria farmaceutica si sectorul public, ambele generand o crestere de doua cifre a veniturilor. In acest an, numarul angajatilor EY la nivel global a crescut la 190.000, in acest an compania EY a angajand 60.000 de persoane. EY are 728 de birouri din 150 de tari. In Romania, EY are birouri in Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Chisinau.

Citeste si:
Tinerii iau in calcul deschiderea propriei afaceri
Tinerii iau in calcul...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Cum pleaca romanul in vacanta si care sunt cele mai populare destinati