"Cred ca daca va uitati la perceptia Transparency International despre indexul coruptiei, se observa ca Romania a facut progrese, dar mai sunt multe de facut. Lucrand cu institutii cum sunt DNA sau ANI pentru a promova aplicarea legii impotriva coruptiei, cred ca sunt institutii importante, care au un rol pozitiv in Romania si cred ca directie este pozitiva. In Marea Britanie, Legea anti-spaga clasifica drept crima orice incercare de miturire a oficialilor, fie acestia si ai altor tari, ceea ce este foarte important pentru noi. Legat de mediul legislativ, toate tarile au legile lor, iar investitorii straini trebuie sa se supuna acestora si trebuie sa plateasca taxele, este parte a afacerilor lor din strainatate. Unele dintre mesajele care vin de la firmele britanice care vor sa investeasca in Romania sunt legate de predictibilitatea mediului legislativ si tin de schimbarile dese care vin intr-un timp scurt, prin ordonante de urgente, deci a avea o mai mare predictibilitatea in legatura cu ce va fi in acest an, cu ce va fi anul viitor, ar fi o mare facilitate pentru investitori", considera Paul Brummell.

Acesta a subliniat ca unul dintre obiectivele pe care si le-a setat in calitate de ambasador al Marii Britanii in Romania este cel de de a creste atentia legata de oportunitatile oferite de Romania. "Romania este o tara care este frecvent neinteleasa in Marea Britanie, iar atractiile de aici si calitatea fortei muncii, cresterea venitului pe cap de locuitor, amplasarea geografica, sunt putin intelese, si cred ca toate acestea reprezinta reale oportunitati de investitii in Romania pentru dezvoltatorii si antreprenorii straini", adauga oficialul.

Brummell a preluat functia de ambasador al Marii Britanii la Bucuresti in august, dupa ce si-a incheiat mandatul de ambasador in Barbados si Estul Caraibelor in noiembrie 2013.

Sursa foto: MediafaxFoto