Parchetul Curtii de Apel Ploiesti sustine ca deciziile luate in cazul S.C. Petrotel Lukoil SA au fost urmarea unor discutii cu reprezentantii conducerii societatii si nu au fost influentate de unele declaratii facute de persoane din spatiul politic.

Parchetul Curtii de Apel Ploiesti precizeaza ca deciziile luate in cazul S.C. Petrotel Lukoil SA au rezultat in urma discutiilor cu reprezentantii conducerii societatii si "nu urmare unor declaratii cu caracter public facute de persoane din spatiul politic".

Precizarea este facuta dupa ce premierul Victor Ponta a declarat - in contextul sechestrului impus initial la Lukoil si opririi fabricii - ca Guvernul spera intr-o solutie legala care sa permita sanctionarea persoanelor vinovate si recuperarea prejudiciului, dar si continuarea normala a activitatii si plata salariilor catre angajati, apreciind ca nimeni nu fugea din tara cu conductele companiei. Declaratiile lui Ponta si decizia ulterioara a procurorilor de ridicare partiala a sechestrului au determinat reactii politice, dar si reactia CSM, care urmeaza sa decida daca a fost afectata independenta procurorului de caz.

"In contextul creat in ultimele zile in care o parte a presei a lansat afirmatii ce nu corespund realitatii si care sunt de natura sa arunce in derizoriu munca procurorului si sa afecteze imaginea de ansamblu a activitatii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, ne simtim datori sa precizam urmatoarele aspecte in legatura cu dosarul nr. 254/P/2014: procurorii nu au ridicat in totalitate masurile asiguratorii, ci le-au extins asupra altor bunuri, astfel incat sa fie garantata in perspectiva acoperirea prejudiciului; ridicarea sechestrului asupra contului a fost partiala si a avut la baza dorinta de a nu afecta salariatii S.C. Petrotel Lukoil SA Ploiesti; pe de alta parte s-a urmarit sa se permita continuarea activitatii societatii astfel incat o parte a profitului obtinut sa fie consemnat pentru acoperirea prejudiciului; - aceste demersuri au rezultat ca fiind necesare din discutiile purtate cu reprezentantii societatii cercetate si nu urmare unor declaratii cu caracter public facute de persoane din spatiul politic; - in cursul acestor discutii desfasurate, in limitele si in conditiile legii, au fost identificate modalitati alternative de instituire a masurilor asiguratorii care sa evite consecinte sociale si economice nedorite", se arata in comunicatul Parchetului.

Institutia subliniaza ca integritatea si probitatea procurorilor, curajul acestora "nu sunt si nu vor fi afectate in nici un caz de nici un fel de declaratii venite din zona politicului sau din presa si rezulta cu prisosinta din complexitatea cauzelor instrumentate, cel putin in ultimul an, de catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti".

Instanta face apel la presa

De asemenea, Parchetul Curtii de Apel Ploiesti face apel la presa, solicitandu-i sa adopte "o atitudine obiectiva si echidistanta, astfel incat sa nu se incerce a se crea impresia ca demersurile organelor judiciare sunt susceptibile de a fi influentate".

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti a decis punerea sub sechestru asigurator a produselor rafinariei Petrotel Lukoil aflate in depozitele si conductele Oil Terminal, pana la concurenta sumei de 1,039 miliarde lei, dupa ce procurorii au facut perchezitii la sediile mai multor companii apartinand Lukoil, inclusiv la rafinaria din Ploiesti. Prejudiciul estimat este de 1,039 miliarde lei (230 de milioane de euro), din care 112 milioane de euro din evaziune fiscala si restul din spalare de bani.

Marti dimineata, dupa declaratiile lui Ponta si dupa ce conducerea fabricii si reprezentantii angajatilor i-au scris premierului cerandu-i sprijinul, Parchetul a anuntat ridicarea sechestrului asigurator, dar si faptul ca directorul general al SC Petrotel-Lukoil SA Ploiesti, Andrey Bogdanov, a fost pus sub control judiciar, fiind urmarit penal pentru evaziune fiscala si spalare de bani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri