Spaniolul Rodrigo Rato, fost director general al FMI si fost ministru al economiei, a fost citat sa se prezinte saptamana viitoare in instanta, intr-un caz privind emisiuni ilegale de carduri care dateaza de pe vremea cand era director la bancile Caja Madrid si Bankia, transmite AFP.

Bankia a fost formata prin fuziunea Caja Madrid cu alte sase case de economii din Spania, in 2010. Instanta suprema din Spania a citat si alti doi fosti directori ai Caja Madrid, Miguel Blesa si Ildefonso Sanchez Barcoj, conform unei surse judiciare.

De la inceputul lunii octombrie, in Spania s-au inmultit demisiile din mediul politic, economic si sindical, dupa aparitia unei liste de beneficiari ai unor carduri bancare gratuite, pentru finantarea cheltuielilor personale, noteaza Mediafax. Totodata, un purtator de cuvant al Casei Regale a Spaniei a confirmat miercuri plecarea lui Rafael Spottorno, unul din oamenii de incredere al regelui Juan Carlos si consilier al fiului acestuia, Felipe al VI-lea, care a fost unul dintre responsabilii Fundatiei Caja Madrid.

Persoanele citate au cheltuit 15,2 milioane de euro cu carduri emise in perioada 1999-2012 de Caja Madrid si apoi de Bankia, cu fonduri a caror origine este necunoscuta. La aceste carduri se adauga, potrivit presei spaniole, imprumuturi de 62 de milioane de euro acordate intre 2004 si 2011, unele in termeni mult mai favorabili decat cei din piata.

Informatiile au reaprins nemultumirea provocata de pierderile uriase ale Caja Madrid, care au dus la un program de salvare european fara precedent pentru sectorul bancar spaniol si la ruinarea a mii de spanioli. Un alt caz ar putea fi deschis in legatura cu casele de economii Catalunya Caixa si NovaCaixaGalicia, a avertizat miercuri ministrul Economiei, Luis de Guindos. El a precizat ca au fost identificate 20 de tranzactii suspecte, legate de operatiuni de creditare si de natura imobiliara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri