Inspectia Judiciara va face verificari dupa ce a fost sesizata de CSM, joi, privind declaratii potrivit carora procurorul general Tiberiu Nitu si sotia sa, magistrat la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti, au pus presiune pe procurori pentru ridicarea partiala a sechestrului la rafinaria Petrotel.

Astfel, Inspectia Judiciara (IJ) urmeaza sa stabileasca daca si in ce masura au fost afectate independenta si reputatia in cazul lui Nitu si al sotiei sale. In cadrul sedintei de joi a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Tiberiu Nitu (foto) a semnalat faptul ca in in spatiul public au aparut informatii nereale despre faptul ca el si sotia lui, procuror in cadrul parchetului care instrumenteaza cazul Lukoil, ar fi influentat ancheta de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, care are in lucru acest dosar. Mai exact, s-a relatat ca sotii Nitu ar fi pus presiune pe procurorii de caz, pentru a fi ridicat sechestrul pus pe rafinaria Petrotel Ploiesti.

"Eu nu ma plang, pentru ca nicio declaratie a nimanui nu imi poate afecta independenta de magistrat. Acum au parut in ecuatie si despre sotia mea lucruri neadevarate. Sotia mea nu exercita o functie de conducere la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, nu este procuror sef birou sau sectie, asa cum s-a vehiculat in presa. Sa faci asemenea afirmatii, ca procurorul general al Romaniei si sotia mea supraveghem, conducem, coordonam anchete in tara asta? Pai ce afirmatie mai grava poate fi adusa unui procuror, unui magistrat?", a spus Tiberiu Nitu, in sedinta de plen a CSM, noteaza Mediafax.

Concluziile inspectorilor judiciari urmeaza sa fie prezentate plenului Consiliului in raportul referitor si la declaratiile presedintelui Traian Basescu, ale premierului Victor Ponta si ale senatorului Varujan Vosganian. Conform unor afirmatii relatate de presa, procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, si sotia acestuia, procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, au pus presiune pe procurori pentru ridicarea partiala a sechestrului la rafinaria Petrotel Ploiesti.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri