Senatorul Serban Mihailescu a declarat dupa sedinta Comisiei juridice convocata pentru analiza dosarului Microsoft, ca va veni atunci cand va fi chemat sa studieze dosarele, impreuna cu avocatul, iar despre acuzatiile care i se aduc a spus ca este ”o situatie perfecta, pentru toata lumea”.

Senatorul UNPR Serban Mihailescu a declarat la iesirea din Comisia juridica ca nu doreste sa faca declaratii. ”Dumneavoastra, toata ziua ma comentati, asa ca nu mai are rost sa vin eu la cadru. Nu am ce sa spun, deocamdata”, le-a spus Mihailescu jurnalistilor. El nu a dorit sa comenteze nici acuzatiile care i se aduc in dosar. ”Daca as fi luat la cunostinta de o fila, as fi putut sa va spun. Eu nu stiu nimic, decat ce comentati dumneavoastra”, a mai spus Mihailescu. Serban Mihailescu a spus ca va fi chemat, ca si Ecaterina Andronescu, sa studieze acest dosar in comisie, potrivit Mediafax.

Intrebat cand va veni la comisie, Serban Mihailescu a raspuns: ”Cand ma suna dansii”. El a adaugat ca va veni cu avocat, pentru ca aceasta este procedura.

Despre situatia in care se afla, Mihalescu a raspuns: ”E perfecta. E o situatie prfecta, pentru toata lumea. Nu e niciun fel de problema”. La randul sau, senatorul PDL Alin Tise, membru al Comisiei juridice, a declarat ca reprezentantii opozitiei au votat pentru respectarea termenului decis de Biroul Permanrnt, ca pana joi sa se dea votul final in cazul inceperii urmaririi penale, dar majoritatea a propus amanarea cu doua saptamani. Votul in Comisia juridica a fost de sase la cinci, potrivit senatorului PDL. Presedintele Comisiei juridice, Catalin Boboc (PNL), a declarat, luni, ca doi senatori PSD au propus amanarea cu doua saptamani a dezbaterii privind ridicarea imunitatii fostilor ministri Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu, propunerea fiind aprobata din vot. Presedintele comisiei a precizat ca motivatia pentru solicitarea acestei amanari a fost numarul mare de documente de studiat. Boboc a precizat ca a propus in comisie termenul de 15 octombrie pentru un vot pe cererea de incepere a urmaririi penale in cazul senatorilor Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu, precizand ca, in opinia sa, exista timp pana atunci pentru studierea dosarelor.

”Din pacate, propunerea mea nu a intrunit voturile colegilor din comisie si propunerea unui alt coleg a fost de a amana doua saptamani. Voi informa in legatura cu acest subiect si Biroul Permanent. Nu inteleg de ce trebuie sa tergiversam problema aceasta”, a spus Boboc. El a declarat ca, desi dosarele sunt mari, senatorii juristi nu se pronunta asupra fondului problemei. Presedintele Comisiei juridice a mai declarat ca membrii comisiei au inceput sa studieze o parte din dosare precum si referatul parchetului. ”De aici incolo va fi studiu individual”, a completat Boboc. Despre faptul ca documentele nu erau numerotate, Catalin Boboc a spus: ”Cei de la Ministerul Justitiei nu au respectat, sa spunem, in tocmai procedura in sensul ca nu fiecare pagina este numerotata si nu scrie pe ea cine anume si-o asuma si nu e conforma cu originalul, sau cel putin nu scrie pe ea treaba aceasta”. El a adaugat ca, din acest punct de vedere, nu crede ca sunt probleme si a mentionat ca dosarele au fost deschise in fata membrilor comisiei. ”O parte dintre dosare s-au deschis”, a continuat Boboc si a tinut sa precizeze ca membrii comisiei ”nu le-au si citit”. ”Sper ca reprezentantii Ministerului Justitiei sa vina cat mai repede, noi am cerut acest lucru de la ora 11.00 si o sa merg acum in birou sa fac si o adresa oficiala”, a mai spus Boboc. El a explicat ca, intre timp, dosarele au fost resigilate, astfel ca deocamdata nu mai pot fi studiate de membrii comisiei.

Ecaterina Andronescu se declara revoltata pentru faptul ca traieste un asemenea moment

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a declarat, luni, dupa iesirea de la Comisia juridica a Senatului, ca s-au resigilat dosarele primite de la parchet, deoarece membrii comisiei au constatat ca documentele nu erau numerotate. Intrebata ce s-a intamplat in sedinta comisiei juridice, Ecaterina Andronescu a spus: ”S-au desigilat dosarele, cutiile, erau trei cutii, si s-a constatat ca documentele nu erau numerotate si inregistrate, motiv pentru care s-au resigilat, sa se intample lucrurile in deplina legalitate”. Andronescu a mai spus ca este ”revoltata pentru ca traieste un asemenea moment”. Senatorul PDL Alin Tise, membru al Comisiei juridice, a anuntat ca s-a amanat cu doua saptamani studierea dosarelor. Potrivit membrilor Comisiei juridice, dosarele au fost resigilate si se asteapta ca o persoana de la Ministerul Justitiei sau de la DNA sa vina si sa numeroteze documentele. Senatorii Ecaterina Andronescu (PSD) si Serban Mihailescu (UNPR) au fost prezenti, luni, la sedinta Comisiei juridice. DNA solicita declansarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de senatorul Ecaterina Andronescu - pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani si senatorul Petru Serban Mihailescu - pentru instigare la abuz in serviciu, trafic de influenta si spalare de bani. Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat, in urma cu doua saptamani, dupa sedinta Biroului Permanent, ca referatul DNA si copiile materialului probator in cazul Microsoft au fost trimise la Comisia juridica, care ar termen 15 zile calendaristice sa faca raport.

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a anuntat, saptamana trecuta, ca procurorul general Tiberiu Nitu a transmis ministrului Justitiei referatul DNA prin care se solicita declansarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de: senatorul Ecaterina Andronescu - pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani; deputatul Valerian Vreme - pentru abuz in serviciu; senatorul Petru Serban Mihailescu - pentru instigare la abuz in serviciu, trafic de influenta si spalare de bani. Procurorul general a transmis Parlamentului European referatul DNA prin care se solicita declansarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de europarlamentarul Dan Nica, suspectat de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani. De asemenea, procurorul general al PICCJ a transmis presedintelui Traian Basescu referatul DNA prin care se solicita declansarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de: Adriana Ticau, fost ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei - pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani; Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale - pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani; Daniel Funeriu, fost ministru al Educatiei si Cercetarii - pentru abuz in serviciu; Alexandru Athanasiu, fost ministru al Educatiei si Cercetarii - pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani; Mihai Nicolae Tanasescu, fost ministru al Finantelor Publice - pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri