Viorel Hrebenciuc a iesit de la DNA Brasov, dupa circa doua ore de audieri, precizand ca i s-a adus la cunostinta calitatea de inculpat in dosarul privind retrocedarile ilegale de terenuri si precizand ca este acuzat de mai multe infractiuni, pe care ”trebuie sa le studieze” impreuna cu avocatul sau.

Deputatul PSD a iesit din sediul DNA Brasov in jurul orei 14.00, insotit de avocatul sau. El le-a spus jurnalistilor ca i s-a adus la cunostinta calitatea de inculpat in dosarul privind retrocedarile ilegale de terenuri.

”Mi s-a adus la cunostinta calitatea de inculpat in dosar. Sunt mai multe infractiuni, dar trebuie sa le studiez cu avocatul, la Legea 78/2000 (referitoare la fapte de coruptie -n.r.). Ma voi prezenta cu avocatul ori de cate ori voi fi chemat”, a spus Viorel Hrebenciuc, potrivit Mediafax.

Intrebat daca este necesara ridicarea imunitatii parlamentare in cazul sau, el a raspuns ca procurorul va decide acest lucru. Hrebenciuc a fost intrebat de jurnalisti si daca a vorbit cu Ilie Sarbu despre aceasta ancheta, raspunzand: ”Nu”. Intrebat, de asemenea, cine este beneficiarul celor 90.000 de hectare de terenuri retrocedate ilegal, Viorel Hrebenciuc a spus: ”Sa dea Dumnezeu sa fiti dumneavoastra beneficiarul”.

In dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri forestiere, la DNA Brasov a fost audiat si deputatul PSD Ioan Adam, care este avocat si unul dintre initiatorii proiectului de modificare a Codului Silvic, care permite realizarea de constructii in zona de protectie de 50 de metri fata de marginea padurii.

Ulterior, au fost adusi la audieri si sotia deputatului, judecatoarea Roxana Adam de la Tribunalul Brasov, si judecatorii Ordog Lorand Andras si Gabriel Uta de la Tribunalul Covasna. Tot la DNA Brasov a venit, miercuri, si senatorul Ilie Sarbu, care a stat mai putin de o ora, refuzand sa faca declaratii la iesire.

De asemenea, urmeaza sa fie adusi la audieri si printul Paul si printesa Lia, care, conform unor surse judiciare, ar fi urmarit reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren forestier de aproximativ 30.000 de hectare din orasul Brosteni, judetul Suceava. In acest sens, ar fi fost facute demersuri si s-ar fi incercat "sa se capaciteze Comisia locala de fond funciar Brosteni sa se pronunte favorabil asupra unei cereri mai vechi formulate de Paul Philippe".

Potrivit unor documente din ancheta procurorilor, Viorel Hrebenciuc s-ar fi implicat in solutionarea retrocedarii unei suprafete de 43.000 de hectare de teren forestier, pentru care ar fi fost facuta o contestatie de catre Romsilva, avand in acest sens si sprijinul deputatului Ioan Adam.

Conform Constitutiei, deputatii si senatorii pot fi urmariti si trimisi in judecata penala pentru fapte care nu au legatura cu voturile sau cu opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului, dar nu pot fi perchezitionati, retinuti sau arestati fara incuviintarea Camerei din care fac parte, dupa ascultarea lor. Urmarirea si trimiterea in judecata penala se pot face numai de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Competenta de judecata apartine Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

In caz de infractiune flagranta, deputatii sau senatorii pot fi retinuti si supusi perchezitiei. Ministrul Justitiei il va informa neintarziat pe presedintele Camerei asupra retinerii si a perchezitiei. In cazul in care Camera sesizata constata ca nu exista temei pentru retinere, va dispune imediat revocarea acestei masuri.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri