Peste 200 de politisti fac 47 de perchezitii in judetele Cluj, Alba si Prahova, intr-un caz de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 10 milioane de euro. Sunt vizate persoane care au achizitionat masini second-hand din spatiul intracomunitar, fara sa plateasca TVA.

Potrivit unui comunicat al Politiei Judetene Cluj, perchezitiile au loc la 47 de adrese din Cluj, Alba si Prahova, la sediile sociale ale unor firme si la locuintele unor persoane suspectate de evaziune fiscala.

"Actiunea vizeaza persoane fizice si juridice, banuite de evaziune fiscala. Politistii au in vedere importuri de autoturisme second-hand din spatiul intracomunitar, pentru care nu s-a declarat si achitat TVA. Prejudiciul estimativ creat bugetului de stat este de 10 milioane de euro", se arata in comunicatul citat, scrie Mediafax.

La actiune participa peste 200 de politisti de la investigatii criminale, investigarea fraudelor, politisti rutieri, criminalisti si luptatori ai structurii de actiuni speciale din cadrul Politiei Cluj. Acestia sunt sprijiniti de politisti din Alba, Prahova, Maramures, Salaj, Mures, Bistrita-Nasaud si Satu Mare, precum si de peste 100 de jandarmi de la Gruparea Mobila Cluj-Napoca. Actiunea este coordonata de procurori de la Parchetul Curtii de Apel Cluj.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri