Camera Deputatilor a aprobat, miercuri, o initiativa legislativa care prevede ca alesii locali, primarii, presedintii de consilii judetene si consilierii locali si judeteni sa nu poata ocupa aceste functii mai mult de doua mandate succesive.

Initiativa apartine deputatilor PDL Cezar Preda si Gheorghe Udriste. Proiectul prevede ca nicio persoana nu poate indeplini succesiv functia de primar, consilier local, consilier judetean, presedinte consiliu judetean decat cel mult pentru doua mandate, relateaza Mediafax.

Initiatorii au considerat ca dupa doua mandate consecutive, alesii locali construiesc in jurul lor un sistem politic si institutional local in care orice competitie electorala locala reala devine imposibila si exista situatii concrete in care monopolul unei persoane sau a unui grup de persoane din jurul acesteia asupra resurselor unei comunitati a dus la acuzatiile de nepotism, conflict de interese sau coruptie.

Proiectul a fost adoptat tacit, deoarece termenul de dezbatere si vot final din 15 octombrie a fost depasit. Camera Deputatilor este prima camera sesizata, Senatul este for decizional.

Citeste si:
Liber la pensii speciale pentru alesi si abuzuri in administratie
Klaus Iohannis despre Codul...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Guvernul a murit, traiasca Guvernul! Ce s-a intamplat in mandatele PSD
Setari Cookie-uri