Horatius Dumbava, membru al CSM, i-a transmis o scrisoare lui Klaus Iohannis prin care ii cere sa faca demersuri pentru reluarea procedurii de ridicare a imunitatii si in cazul altor parlamentari, intre care Varujan Vosganian, Daniel Chitoiu, Laszlo Borbely, Vlad Cosma si Ion Stan.

"In ultimele zile, asistam la un rol constructiv, fara precedent, al Parlamentului, in a nu obstructiona justitia in a-si face datoria constitutionala. (...) Insa trebuie spus ca si aici trebuie mers pana la capat, tocmai pentru a nu mai exista loc de interpretare. Exista cereri ale procurorului general de ridicare a imunitatii unor parlamentari, respinse fara o justificare de catre Parlament, si ma refer la domnii senatori si deputati, printre altii: Varujan Vosganian, Daniel Chitoiu, Laszo Borbely, Vlad Cosma, Ion Stan. Trebuie reluata procedura in cazul acestor parlamentari, iar Plenul Parlamentului sa dea liber justitiei in a verifica acuzatiile aduse de procurori", solicita judecatorul Dumbrava, in scrisoarea deschisa transmisa presedintelui ales, arata Mediafax.

Denuntarea unor bariere in calea indeplinirii actului de justitie

Membrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a subliniat, in acelasi context, ca este nevoie, pana la modificarea Constitutiei Romaniei, de o noua lege privind ridicarea imunitatii, "prin care sa se prevada in mod clar ridicarea barierelor nejustificate in indeplinirea actului de justitie".

In plus, Horatius Dumbrava i-a cerut lui Iohannis sa verifice respectarea interdictiei judecatorilor si procurorilor de a nu fi lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informatii, nominal, pentru fiecare judecator si procuror in parte.

"Este necesar, pentru o reala independenta a justitiei din Romania, ca orice troc politic privind numirile in functiile de conducere ale celor mai importante institutii judiciare sa nu mai fie posibil", i-a mai scris Dumbrava lui Iohannis.

Citeste si:
Judecator: Situatia a escaladat. Iohannis sa se implice in Justitie
Judecator: Klaus Iohannis...

In aceasta saptamana, Camera Deputatilor a avizat luarea de masuri preventive in cazul lui Ioan Adam, Ion Dinita si Mircea Rosca, iar Senatul a dat unda verde urmaririi penale a senatorilor Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Iohannis anunță bonus de 500 euro/lună medicilor care se ocupă de cazurile Covid
Setari Cookie-uri