Procurorii DNA fac, joi, sase perchezitii in Craiova, la Primaria municipiului, la sediile mai multor firme si la locuintele unor persoane suspectate de fapte de coruptie privind obtinerea de fonduri europene, in perioada 2013-2014.

Perchezitiile sunt facute de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Craiova, intr-un dosar ce vizeaza "suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si infractiuni indreptate impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, ce ar fi fost comise in perioada 2013 – 2014", se arata intr-un comunicat de presa al DNA, noteaza Mediafax.

"In cursul zilei de 27 noiembrie 2014, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in sase locatii situate in municipiul Craiova, din care una este o institutie publica, iar restul sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice", a precizat sursa citata.

Surse judiciare au declarat ca institutia publica unde sunt facute perchezitii este Primaria Craiova. Potrivit surselor citate, faptele de coruptie ar viza proiectul complexului de agrement acvatic din Parcul Tineretului, situat la iesirea din Craiova - Water Park, proiect cofinantat din fonduri europene.

In ancheta nu este implicat si primarul Craiovei

Sursele citate au precizat ca in ancheta nu este implicat si primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu (PSD), ci functionari publici din cadrul institutiei. Procurorii sunt sprijiniti de Serviciul Roman de Informatii si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei. Complexul de agrement acvatic este construit in Parcul Tineretului, aproape de cartierul Fata Luncii si se va intinde pe o suprafata de 50.000 de metri patrati, autoritatile locale afirmand ca va fi cel mai modern water park, iar lucarile ar urma sa fie finalizate in vara anului viiror.

Complexul de agrement ar urma sa includa o zona acoperita si o alta neacoperita, cu jocuri de apa, tobogane, piscina pentru copii, terenuri de sport, bazin pentru adulti, sauna. Proiectul este realizat cu finantare europeana, iar valoarea investitiei se ridica la aproximativ 20 de milioane de euro. Lucrarile, care sunt in desfasurare, sunt executate de o asociere de trei firme - Delta ACM, Polystart si UTI, care au castigat licitatia lansata de Primaria Craiova.

Potrivit site-ului Primariei Craiova, valoarea totala a proiectului este de 86.066.199,35 lei, din care 41.192.584,21 lei cofinantare de la bugetul local, 30.320.010,23 lei este contributia Uniunii Europene si 14.553.604,91 lei reprezinta valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national. Perioada de implementare a proiectului este de 37 de luni, incepand cu 10 septembrie 2011.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri