Grupul de firme Succes, controlat de omul de afaceri Nicolae Sarcina, a ajuns in vizorul DIICOT intr-un dosar de spalare de bani si evaziune fiscala. Procurorii DIICOT de la Craiova au facut, joi, 19 perchezitii in Ilfov, Dolj, Gorj si Cluj, la sedii ale unor societati comerciale, intr-un caz in care sunt vizate sapte persoane suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu de sapte milioane de euro.

Potrivit anchetatorilor, membrii gruparii vizate in acest dosar sunt suspectati ca, in perioada septembrie 2013 - august 2014, au evidentiat in actele contabile cheltuieli fictive privind achizitia unor bunuri si mai ales plata unor servicii. Astfel, sustine DIICOT, societatile comerciale viabile din cadrul grupului de firme Succes transferau fictiv forta de munca la alte societati din grup, aflate in procedura de reorganizare judiciara, cu care incheiau contracte de prestari servicii. Pentru ca planul de reorganizare judiciara nu era viabil - de regula cheltuielile de personal depaseau veniturile obtinute - pana la lichidare se acumulau foarte multe datorii catre bugetul asigurarilor sociale (contributii, impozit pe salariu), mai spun procurorii, relateaza Mediafax.

„Eu sunt un om responsabil, nu iresponsabil si in calitate de actionar 100% la Compania Succes fac un apel catre toti angajatii sa-si faca datoria asa cum si-au facut-o si pana in prezent. Eu sunt un om cu credinta si nu ma arunc asa cum s-a aruncat directorul general de la Enel de pe sediul institutiei. Eu, impreuna cu intreaga echipa, trebuie sa demonstram nevinovatia in toate capetele de acuzare iar prioritar este sa dam darile catre bugetul de stat, salariile si datoriile catre colaboratorii nostri. Avem o istorie de peste 20 de ani si nu am dezamagit pe nimeni si nici acum nu o s-o fac. Stam la dispozitia oricarui organ de ancheta cu tot ce au nevoie si important este sa nu perturbam activitatea deoarece oamenii, salariatii nu mai stiu ce sa creada. Fac un apel la gorjeni sa viziteze magazinele Succes. Asta da dovada ca respecta, iubesc si sunt clienti fideli ai companiei Succes”, a declarat Nicolae Sarcina, potrivit impactingorj.com, dupa perchezitiile DIICOT.

Potrivit publicatiei locale, procurorii Parchetului General, cu sprijinul Directiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si al Directiei Regionale Antifrauda Fiscala Targu Jiu, au derulat perchezitii simultane in 31 locatii din judetele Gorj si Mehedinti si pe 21 noiembrie. Si la aceea data omul de afaceri a avut o reactie promta, declarand ca nu are nimic de ascuns si nu a fraudat bugetul de stat cu nimic.

La perchezitii au participat si ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazilor de Combatere a Criminalitatii Organizate Craiova si Bucuresti, cu sprijinul Directiei Generale Anticoruptie si Directiei Generale Antifrauda Fiscala. Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Roman de Informatii (SRI).

Nicolae Sarcina este cel mai bogat gorjean, iar businessul sau Succes Nic Com reprezinta un adevarat imperiu. Sarcina detine o retea de supermarketuri, una de benzinarii, un business de panificatie, unul de exploatare forestiera, dar si o companie constructii. In Romania sunt circa 150 de supermarketuri Succes, omul de afaceri deschizand anul trecut si primele unitati in Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri